İlk Dersimiz Küresel Isınma

Dünyayı tehdit eden küresel ısınmanın etkileri her geçen gün biraz daha hissedilirken, Milli Eğitim Bakanlığı gençleri bu konuda bilinçlendirmek için önemli bir adım attı.Yeni eğitim-öğretim yılının açıldığı ilk hafta, ilköğretim ve lise öğrencilerine "kü

İlk Dersimiz Küresel Isınma

Dünyayı tehdit eden küresel ısınmanın etkileri her geçen gün biraz daha hissedilirken, Milli Eğitim Bakanlığı gençleri bu konuda bilinçlendirmek için önemli bir adım attı.

Yeni eğitim-öğretim yılının açıldığı ilk hafta, ilköğretim ve lise öğrencilerine "küresel ısınma" dersi verilecek. Resmi ve özel okulların bütün sınıflarında anlatılacak olan derste; küresel ısınma sonucu ortaya çıkan kuraklık, su kaynaklarının hızla tükenmesi, su kirliliği ve tasarrufu konuları işlenecek.

Ayrıca tüm öğretmen ve personel konuyla ilgili bilgilendirilecek. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yayımladığı 'küresel ısınma' konulu genelgeye göre, küresel ısınma dersinde öğrencilere 'Hayatın temel kaynağı su', 'Dünyamız ısınıyor', 'Su kirliliği' ve 'Denizlerimizi koruyalım' başlıklı örnek konular ve etkinlikler anlatılacak. Hazırlanan etkinlikler, öğrenci ve sınıf düzeyi ile çevrenin durumuna göre öğretmen tarafından güncel yaşamla bağ kurularak uygun hale getirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam