İkiz kardeşler aynı yerde öldüler

Vatani görevlerini yapan ikiz kardeşler Ankara'nın Bala İlçesi'nde trafik kazasında öldü.Kayseri 2'nci Mühimmat Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan ikiz kardeşler Mustafa ve İsmail Üner, Kurban Bayramı iznine geldikleri memleketleri Ankara'nın Bala İ

İkiz kardeşler aynı yerde öldüler

Vatani görevlerini yapan ikiz kardeşler Ankara'nın Bala İlçesi'nde trafik kazasında öldü.

Kayseri 2'nci Mühimmat Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan ikiz kardeşler Mustafa ve İsmail Üner, Kurban Bayramı iznine geldikleri memleketleri Ankara'nın Bala İlçesi'nde trafik kazasında öldü.

1 Ekim 1992 tarihinde dünyaya gelen Mustafa ve İsmail Üner kardeşler, vatani görevleri için acemi ve usta birliğini aynı yerde yaptı.

Birlikte Bayram izinleri için memleketlerine gelen Güner kardeşler, doğdukları ay olan yie bir ekim ayında bir trafik kazası sonucu aynı yerde can verip, yine aynı kaderi paylaştı.

Acemi birliğini Tokat'ta yapan Mustafa ve İsmail Üner kardeşlerin dağıtımı Kayseri 2'inci Mühimmat Komutanlığı'na çıktı. Henüz 6 aylık asker olan Üner kardeşler, birliklerinden Bayram izni alıp, Arife günü memleketleri Bala'nın Avşar Beldesi'ne geldi.

Ailesi ve yakınları ile bayramlarını geçiren Üner kardeşler, arkadaşları Kadir Güngör'ün kullandığı 06 VOY 52 plakalı otomobile yakıt almak istedi. Beraberlerinde diğer arkadaşları Abdullah Ercan ve Mehmet ve Recep Güngör ile birliket Avşar Beldesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki akaryakıt istasyonundan yakıt yakıt aldıktan sonra evlerine dönüşe geçti.

Bu sırada Kadir Güngör'ün yönetimindeki otomobil, keskin virajda direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu yandaki tarlaya 8 takla atıp, yan yatarak durabildi. Kazada, araçta bulunan ve asker olan Mustafa ve İsmail Üner kardeşler olay yerinde can verdi.

Kazada araç sürücüsü Kadir Güngör ağır yaralı, Abdullah Ercan, Mehmet ve Recep Güngör adlı kardeşler de hafif yaralı olarak Ankara'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazada can veren Mustafa ve İsmai Üner'in cenaze törenine Bala Kaymakamı Mustafa Irmak, Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, Avşar Belde Belediye Başkanı Müslüm Coşan ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

 Cenazede, şehit asker kardeşlerin babası Hayrullah ile annesi Lefika göz yaşı döktü. 6'sı kız 11 çocuğundan ikizleri Mustafa ve İsmail'i talihsiz bir kaza sonucu kaybeden acılı aile, sinir krizleri geçirip, gözyaşı döktü.

İkiz kardeş olan askerlerin ölüm haberi üzerine Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı, cenazeleri Bala Jandarma Komutanlığı'na kaldırdı.

Türk bayrağına sarılı tabuta konulan ikiz kardeşler, Bala Jandarma Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından Avşar Beldesi'ne getirildi. Üner Kardeşler, Avşar Belde Kabristanlığı'nda kılınan cenaze namazından sonra birlikte yan yana toprağa verildi.

Bu sırada İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli 2 asker mezarlıkta bulunan Üner kardeşlerin teyzeleri Meral Çayan ve Nadiye Üner'in ellerini öpüp, tabutlara sarılı Türk bayrağını teslim etti.

 Bu sırada göz yaşı döken askerin ayağa kalktığı sırada yere yığılarak baygınlık geçirdiği görüldü. Bir süre sonra kendisine gelen askerin gözleri kapalı halde "anam anam garip anam" diye sayıkladığı görüldü.

Üner kardeşler toprağa verilirken teyzeleri Meral Çayan ve Nadiye Üner ağıtlar yakıp göz yaşı döktü. Mezarlık çıkışı teyze Meral Çayan bu acıya daha fazla dayanamayıp yere yığıldı.

Avşar Beldesi'nde 2007 yılının Kurban Bayramı'nda meydana gelen depremde evleri yıkılan Üner ailesinin derme çatma baraka bir evde oturduğu belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam