İki meclis üyesi kaçırıldı

 Mardin'in Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre İlçeleri arasındaki Suriye sınırında bulunan Haseki kentine bağlı Derika Hemko İlçesi'nde 5 gün önce Kürt Demokratik Parti Meclisi üyesi Bahoz Dursun ve Kabat Muhammet Ömer adlı 2 kişinin kaçırıldığı belirtildi. Bu

İki meclis üyesi kaçırıldı

 

Mardin'in Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre İlçeleri arasındaki Suriye sınırında bulunan Haseki kentine bağlı Derika Hemko İlçesi'nde 5 gün önce Kürt Demokratik Parti Meclisi üyesi Bahoz Dursun ve Kabat Muhammet Ömer adlı 2 kişinin kaçırıldığı belirtildi. Bu kişilerin kimler tarafından ve ne amaçla kaçırıldığı ise bilinmiyor. 
 
Öte yandan, PKK'nın Suriye'deki kolu olarak bilinen PYD'ye bağlı silahlı güçlerin, Suriye'de bulunan Kürt parti yetkililerini uyararak, parti binalarına Kürt Bayrağı ile birlikte, halen kullanılmakta olan Suriye Bayrağı'nı da asmalarını istediği ifade edildi.
 
Ayrıca PYD'ye bağlı olduğu iddia edilen silahlı bir grubun da dün akşam geç saatlerde, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Şenyurt Beldesi'nin karışısında bulunan Derbesiye İlçesi'ndeki Suriye Kürtleri Birlik Partisi (YEKİTİ) ve Kürt Demokratik Parti (KDP) binalarına saldırı düzenledikleri ileri sürüldü. Saldırıda ölü ve yaralı olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi edinilemedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam