İki genç kızın hayatına 59 bin 800 lira

 BURSA'da yolun karşısına geçmek isterken 33 yaşındaki Güner Çalışkan yönetimindeki minibüsün çarpması sonucu ölen lise öğrencileri 15 yaşındaki Didem Zeynep Çakar için 31 bin 900 lira, Ezgi Nil Topuz için 27 bin 900 lira değer biçildi. Toplam 520 bin lir

İki genç kızın hayatına 59 bin 800 lira

 

BURSA'da yolun karşısına geçmek isterken 33 yaşındaki Güner Çalışkan yönetimindeki minibüsün çarpması sonucu ölen lise öğrencileri 15 yaşındaki Didem Zeynep Çakar için 31 bin 900 lira, Ezgi Nil Topuz için 27 bin 900 lira değer biçildi.
 
Toplam 520 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açan aileler, bilirkişinin çocukları için biçtiği bu değere tepki gösterdi.
 
Kaza, Merkez Nilüfer İlçesi İzmir Yolu üzerinde 25 Kasım 2010 tarihinde meydana geldi. Fatih Lisesi Fen Bölümü 2'nci sınıfta okuyan Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz, okullarına gitmek üzere evden çıktı. İzmir Yolu üzerinde yolun karşısına geçmek isteyen iki arkadaşa, Güner Çalışkan yönetimindeki 16 GD 730 plakalı minibüs çarptı. Yaralanan öğrenciler hemen112 Acil Servis ambulansıyla yakında bulunan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Durumları ağır olan Didem Zeynep Çakar kaza günü, arkadaşı Ezgi Nil Topuz ise 12 gün sonra öldü. 
 
Kaza öncesi geceyi Didem Zaynep Çakar'ın evinde sabaha kadar ders çalışarak geçiren iki liseli kızdan geriye olay sabahı okula giderken bindikleri asansörde makyaj yaparken güvenlik kamerası görüntüleri kalmıştı. 
 
Kazadan sonra gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanan sürücü Güner Çalışkan hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan dava açıldı. 13 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Güner Çalışkan, geçen haziran ayında karara bağlanan ceza davasında 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çakar ve Topuz aileleri kızlarının ölümüne neden olan sürücüye verilen cezayı az bulup kararı temyiz etti.
 
TAZMİNAT DAVASINDA BİLİRKİŞİNİN BİÇTİĞİ DEĞER
 
Liseli Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz'un aileleri Bursa 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 20 bin lirası maddi, 500 bin lirası manevi olmak üzere toplam 520 bin liralık tazminat davası açtı. Mahkemede dün yapılan ve ölen iki kız öğrencinin aileleriyle avukatlarının katıldığı duruşmada hakim, bilirkişi raporunun geldiğini söyledi. Hakimin okuduğu raporda sigorta şirketinin Didem Zeynep Çakar için 31 bin 900 lira, Ezgi Nil Topuz için ise 27 bin 900 lira ödemesi gerektiği belirtildi.
 
Duruşma eksik evrakın tamamlanması için ertelenirken, aileler kızlarına bilirkişinin biçtiği değere tepki gösterdi. Kaza kurbanlarından Ezgi Nil Topuz’un babası Saffet Topuz, ceza davasından çıkan kararın kendilerini rahatsız ettiğini, tazminat davasında ise böyle bir durumla karşılaştıklarını söyledi. Sigorta şirketinin ölen kızları için kendilerine dava açılmadan önce 24 bin 700 lira, Didem Zeynep Çakar'ın ailesine ise 27 bin 900 lira ödemeyi önerdiğini anlatan Saffet Topuz, şunları söyledi:
 
"Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Gencecik iki genç kızın ölümüne neden olan bir kişinin cezası 5 yıl olmamalıydı. İşin acı tarafı kızlarımızın ölümüne neden olan sürücüye ehliyetinin yine verilmesi. Bakalım bu kez kimleri öldürecek." 
 
Aynı kazada ölen Didem Zeynep Çakar’ın babası Sinan Çakar ise, kızı ile arkadaşı Ezgi Nil Topuz'un ölümünden sonra trafik terörüne karşı başlattıkları kampanyada topladıkları imzaları TBMM'ne gönderdiklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını anlattı.
 
Sürücüye verilen 5 yıl hapis cezası ile sigorta şirketinin ödemesi için bilirkişi heyetinin belirlediği rakamın azlığına dikkat çeken Sinan Çakar, "Gencecik insanların birilerinin ihmali yüzünden ölmesi gerçekten çok acı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler