İkameti öyle bir yerde çıktı ki!

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde oy kullanan 543 seçmenin o bölgede yaşamadığı ve seçmenlerin ikamet adresi olarak elektrik trafosu ile tuvalet gösterildiği ortaya çıktı. Bu adreslerde inceleme yapan Jandarma, bölgede

İkameti öyle bir yerde çıktı ki!

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde oy kullanan 543 seçmenin o bölgede yaşamadığı ve seçmenlerin ikamet adresi olarak elektrik trafosu ile tuvalet gösterildiği ortaya çıktı.

 

Bu adreslerde inceleme yapan Jandarma, bölgede yaşamadığı tespit edilen 543 seçmen hakkında rapor hazırlayarak Muğla Valiliği'ne sundu. Ölüdeniz'de seçimlerden sonra başlayan tartışmalar, 2009 yerel seçimlerinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hala devam ediyor.

 

AK Parti Ölüdeniz belde teşkilatı tarafından, seçimlerde dışarıdan oy getirildiği iddiası ile başlayan tartışmalar artarak devam ediyor. Teşkilat iddiasında; yerel seçimlerde Ölüdeniz'de nüfustan fazla seçmen oy kullanmıştı. Jandarma tarafından hazırlanan ve Muğla Valiliği'ne sunulan rapor bu iddiaları doğrular nitelikte çıktı.

 

Fethiye Kaymakamlığı tarafından yapılan araştırma tutanaklarında, bazı seçmenlerin ikamet adresi olarak elektrik trafosu gösterildiği tespit edildi. Aynı raporda, sağlıkçı olmamalarına rağmen bazı vatandaşların ikamet adresinin sağlık ocağı lojmanı olarak gösterildiği, tutanakla tespit edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ölüdeniz Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi Önder Bakan, jandarma raporunun kendilerini haklı çıkardığını söyledi.

 

543 seçmenin, Ölüdeniz'de yaşamadığı halde seçimlerde oy kullandığını belirten Bakan, bunun da seçim sonuçlarını değiştirmeye yettiğini kaydetti. 29 Mart yerel seçimleri öncesinde başlayan ve devam eden Ölüdeniz'deki nakil seçmen olayıyla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiği belirten Önder Bakan, "Jandarma tarafından hazırlanan raporlar Muğla Valiliği'ne sunuldu. Jandarma tarafından hazırlanan raporlarda, elektrik trafosuna seçmen yazdırıldığı görülüyor.

 

Hatta bazı seçmenler tuvalette yaşıyor gösterilerek oy kullanmışlardır. Yapılan araştırmayla elde edilen bilgiler doğrultusunda usulsüz seçmenlerin hiç birinin elektrik abonesi de yoktur. Bu kadar büyük tesadüfün de olması mümkün değildir.

 

Ölüdeniz beldesi, büyük bir usulsüzlükle karşı karşıyadır. Gerçek seçmen listesinin düzenlenmesi, telafisi mümkün olmayan zararların oluşmasına neden olacak, neticesinde seçimlerin iptal edilmesine kadar gidilecektir." dedi. AK Parti Ölüdeniz Belde Başkanı Ali Kaya da Ölüdeniz'in Hisarönü Mahallesi'ndeki seçmen sayısına dikkat çekerek, "5 Ocak'ta seçmen sayısı 590 olan Hisarönü Mahallesi'nin seçmen sayısı 30 Ocak'ta bin 220'ye çıkmıştır." iddiasında bulundu.

 

ADAYLAR VE ALDIKLARI OYLAR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Ölüdeniz'in 2009 yılındaki nüfusu 4 bin 532 olarak gerçekleşirken, Yüksek Seçim Kurulu verilerinde beldenin seçmen sayısı ise 3 bin 60 olarak belirlendi. Ölüdeniz'de yapılan 29 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin adayı ve mevcut başkan Keramettin Yılmaz bin 278, AK Parti'li aday Ramazan Coşkun 845, MHP'li aday Hamit Yılmaz 465, DP'li aday Münire Uysal 46, SP'li aday Ali Evirgen 17 ve ANAP'lı aday Mehmet Gürol 16 oy almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam