"İdam cezası alsaydı adil olurdu"

24 yıl ceza alan Münevver’in katili Cem Garipoğlu’nun “Yeni hayata hazırlanıyorum” açıklamaları üzerine “umutlarının Cem’i perişan görmek” olduğunu söyleyen Karabulut Ailesi, “Bir gün öz çocuğu, ona da acı çektirecek” diye konuştu Lise öğrencisi Münevver

"İdam cezası alsaydı adil olurdu"

24 yıl ceza alan Münevver’in katili Cem Garipoğlu’nun “Yeni hayata hazırlanıyorum” açıklamaları üzerine “umutlarının Cem’i perişan görmek” olduğunu söyleyen Karabulut Ailesi, “Bir gün öz çocuğu, ona da acı çektirecek” diye konuştu 

Lise öğrencisi Münevver Karabulut’u öldürüp cesedini parçaladıktan sonra bir çöp konteynerine atan ve 24 yıl ceza alan Cem Garipoğlu’nun dün Habertürk’te yayınlanan açıklamaları, Karabulut Ailesi’ni çileden çıkardı. Cem Garipoğlu (21) açıklamasında “Cezam bittiğinde 34 yaşımda olacağım. Çin’e gidip hukuk okumak istiyorum. Adil yargılandığıma inanmadığım için avukat olmaya karar verdim” demişti. Garipoğlu, “Pişman mısın?” sorusunu ise yanıtsız bırakmıştı. 
 
‘CEZASINI RABBİM VERECEK’
 
Açıklamalar üzerine anne Nagihan Karabulut (47), “Şu an tek isteğim, Allah’ın ona gereken cezayı vermesi. Benim de umutlarım var. Ben ölmeden önce Rabbim, onun nasıl acı çektiğini, nasıl perişan olduğunu bize gösterecek. Çin’e gitsin, evlensin, çoluk çocuk sahibi olsun. Kızımı ne şekilde öldürdüyse, onun öz çocuğu da ona aynısını yapacak” diye konuştu.
 
‘İDAM, ADİL OLURDU’
 
Garipoğlu’nun sadece ‘adil yargılama olmadığı” konusunda haklı olduğunu belirten Karabulut, “Bize göre de adil yargılama olmadı. İdam cezası olsaydı, o zaman gereken cezayı alırdı” görüşünü savundu. 
 
‘BU ŞUURSUZLUK’
 
Garipoğlu’nun “Beyaz Türkler nasıl bu hale gelir anlatacağım” açıklamasına Karabulut, “O beyaz Türk olduğu için mi kızımı katletmiş, bu ne şuursuzluk? Nasıl bir vicdan bu? Biz onun hasretiyle yanacağız. O ‘Sorunum yok’ diyorsa, bu daha büyük bir acı değil mi?” sözleriyle tepki gösterdi. 
 
‘Bana kızımla ilgili bir şeyler söylesin’
 
Acılı anne cinayetin nedeninin hâlâ bilinmediğini vurgulayarak “Keşke o konuda konuşsaydı. Neden kızıma bu kadar öfkeliydi? Öfkelendiyse öldürmesi mi gerekirdi? Bana ne okuyacağı bölümden, bana kızımla ilgili birşeyler söylesin. Kızıma çektiği mesajlarda ‘Sana çok büyük bir sürpriz yapacağım’ diyordu. Cinayeti planlamıştı. Bu mesajların nedenini bile açıklayamadı” dedi.  
 
‘Vicdanı varsa ömür boyu azap çeksin’ 
 
BABA Süreyya Karabulut (47) ise “Cezanın fazla olduğuna tepki göstermiş. 13-14 sene yatıp çıkacak, bu hak mıdır, adalet midir? 34’ünden sonra hayatına devam edecek. Kızımız gitti, sağlığımız gitti. Biz onu Allah’a havale ettik. İnşallah o delikten çıkamaz. Ömür boyu vicdan azabı çeksin, vicdanı varsa tabii” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler