Hrant Dink cinayetinde gelişme!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan tanık olarak ifade verdi. Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli polis başmüfettişi Levent Yarımel ve cinaye

Hrant Dink cinayetinde gelişme!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan tanık olarak ifade verdi. Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli polis başmüfettişi Levent Yarımel ve cinayet sırasında Trabzon Emniyet Müdürü olan Reşat Altay'ın bilgilerine başvurulması gerektiğini söyledi.

Arslan, Dink cinayetini soruşturan savcı Selim Berna Altay'a 10 Aralık'ta tanık sıfatıyla ifade verdi. Cinayetten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde alışık olunmayan bir hareketlilik yaşandığını söyleyen Arslan, ilk yayılan bilgilere göre, cinayette azmettirici olarak adı geçen Erhan Tuncel'in yardımcı istihbarat elemanı olduğu ve o andaki İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in Trabzon Emniyet Müdürü iken göreve başladığı olduğunu kaydetti.

İçinde yardımcı istihbarat elemanının görevli olduğu bir organizasyonun bilgi akışına rağmen cinayet işleyebildiği durumlara emniyette az rastlandığını belirten Arslan, "Böyle durumlarda bu elemanın çalışmalarını yürüten ve koordine eden makamların duyarsızlığı veya ihmali söz konusu olabildiği için teşkilatta bu yönde pek çok yorumlar yapılıyordu." dedi. Kendi görüşlerini de aktaran Arslan, "Ben de sorulara muhatap oluyordum. Göründüğü kadarıyla ilk günlerde, gazetelerde yazılanlardan ve polis içinde yapılan yorumlardan Hrant Dink gibi hedef olan bir kişiyi koruma altına almamakla İstanbul ili yetkili ve sorumluları görevini yapmamıştı." diye konuştu.

İstihbarat Daire Başkanlığı'nın ve bu başkanlığın birden fazla ili ilgilendiren operasyonları koordine eden C şubesi ile İstanbul ve Trabzon illeri arasında sorumluluğun paylaşıldığını anlatan Arslan, "Ben de sohbetlerde ve bu konuyla ilgili düşüncem sorulduğunda, genelde İstanbul'un koruma görevi olmakla birlikte yardımcı istihbarat elemanlı bir operasyonda sorumluluğun çoğunun yardımcı istihbarat elemanını çalıştıran Trabzon Emniyet Müdürlüğü ile iller arası koordinasyonu sağlamakla görevli C Şubesi Müdürlüğü'nde olduğunu aktarıyordum." dedi.

Cinayetin planlanmasından gerçekleştirilmesine kadar olan süreçte gereğinin yapılmadığı veya yapılamadığının açık olduğunu savunan Arslan, olayın emniyet içinde soruşturulduğu ve sorumluların tespit edilmeye çalışıldığı tahkikat sürecinde asıl sorumluların suçu başkalarına atmak için medyayı ve üst makamları maniple ettiklerini ileri sürdü.

Gazetelerde yer alan bilgilere göre değerlendirmeler yaptığını ifade eden Arslan, "Bazı kişiler bundan müthiş rahatsız oldu. Ancak bir dönem Dink cinayetinin emniyet ayağındaki soruşturmasında görev alan ve istihbarat daire başkanlığındaki log kayıtlarının silinmesi hususlarında bilgisi olduğuna inandığım Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli polis başmüfettişi Levent Yarımel ve cinayet sırasında Trabzon Emniyet Müdürü olan Reşat Altay'ın bilgilerine başvurulması halinde bu olaya ışık tutacak bilgiler elde edileceğine inanıyorum." dedi.

Arslan, uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanmış, mahkemedeki savunmasının ardından tahliye edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam