Hopa'daki kişi neden öldü?

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa ilçesindeki mitingi sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen 54 yaşındaki Metin Lokumcu’nun cenazesi Trabzon’daki otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Hopa’nın Kemalpaşa Beldesi’ne gö

Hopa'daki kişi neden öldü?

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa ilçesindeki mitingi sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen 54 yaşındaki Metin Lokumcu’nun cenazesi Trabzon’daki otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Hopa’nın Kemalpaşa Beldesi’ne gönderildi. Astım bronşit hastası olan Lokumcu’nun ilk bulgulara göre biber gazının bu hastalığı tetiklemesi ve aşırı heyecana bağlı olarak kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirtildi. Cenazeyi almak için Trabzon’a gelen ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise, “Başbakan ‘Eşkıya Hopa’ya inmiş’ dedi ama orada üniformalı bir devlet terörü yaşandıö dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün öğle saatlerinde Artvin’in Hopa ilçesindeki mitingi sırasında çıkan olaylarda 54 yaşındaki emekli öğretmen Metin Lokumcu kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiş, Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’nde görevli 36 yaşındaki polis memuru Servet Erkan da Başbakan’ın bulunduğu otobüsten düşerek ağır yaralanmıştı. Metin Lokumcu’nun cenazesi dün gece geç saatlerde Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı’na getirildi. Sabah saatlerinde savcının gelmesiyle Metin Lokumcu’ya otopsi yapıldı ve cenazesi yakınlarına teslim edildi. Lokumcu’nun cenazesi daha sonra Hopa Belediyesi’ne ait bir cenaze aracıyla Hopa’nın Kemalpaşa Beldesi’ne doğru yola çıkarıldı. Astım bronşit hastası olan Lokumcu’nun ilk belirlemelere göre biber gazının bu hastalığı tetiklemesi ve aşırı heyecana bağlı olarak kalp krizi geçirerek öldüğü belirlendi. Kesin otopsi raporunun çıkmasının bir ay kadar sürebileceği ifade edilirken, Lokumcu’nun vücudunda kalp krizini tetikleyebilecek herhangi bir darp izine rastlanmadığı vurgulandı.

TAŞ: ÜNİFORMALI DEVLET TERÖRÜ

Metin Lokumcu’nun cenazesini almak için Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı’na gelen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş ise, Hopa’daki olayları değerlendirdi. Taş, “Başbakan’ın mitingi öncesi insanlar Doğu Karadeniz’in yaşadığı sorunları, özellikle HES’ler nedeniyle yaşanan doğa katliamı ve çay üreticilerinin sorunlarını dile getirmek amacıyla miting alanının yakınlarında toplanıyorlar. Değişik binalara da bu konuya ilişkin pankartlarını asıyorlar. ‘Su hayattır satılamaz’, ‘Karadeniz’in asi çocukları Çaykur’u özelleştirtmeyecek’ gibi pankartlar asıyorlar. Burada sorun Başbakanlık korumaları ve polislerin pankartların indirilmesi yönündeki talepleriyle başlıyor. Oradaki insanların bunu demokratik bir hak olarak gördükleri için indirilmesine karşı çıkıyorlar. Bunun üzerine orada toplanan bütün insanların dağıtılmasına dönük saldırı gerçekleştiriliyor. Polis tarafından tazyikli su ve gaz bombaları atılıyor. O sırada arkadaşımız da görgü tanıklarının söylediğine göre darp ve gazdan etkileniyor ve kaybediyoruzö dedi. Alper Taş, Başbakan Erdoğan'ın, “Eşkıya Hopa’ya inmişö sözünü de eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başbakan dün Trabzon’da, ‘Eşkıya Hopa’ya inmiş’ gibi laflar söylüyor ama orada eşkıyanın kim olduğu açıkça belli. Hopa halkı değil ki eşkıya. Üniformalı bir devlet terörü var orada. Bunu görmek lazım. Sonuçta insanlar başbakanın mitingine fiili bir saldırı mı gerçekleştirdi? Demokratik taleplerini ifade etmek için orada bulunuyorlardı. Mitingi sabote etme gibi bir eğilim içinde olmadı insanlar.ö

Taş, hayatını kaybeden Metin Lokumcu’nun ülke sorunlarına duyarlı bir parti dostları olduğunu ifade ederek, “Bugün arkadaşımızı defnedeceğiz. Bundan sonra hukuki süreç başlayacak. Gerekli yasal işlemleri yapacağız. Arkadaşımızın katilinin bulunması ve yargılanması gerekiyorö dedi. Taş, Hopa’daki gözaltı olaylarını da eleştirerek, “Bugün cenaze kaldırılacak siz gidip insanları gözaltına alıyorsunuz, gerilimi tekrar tırmandırıyorsunuz. İnsanların acısını paylaşmasına olanak vermek ve cenazenin defnedilmesini sağlamaktı yapılması gereken. Bu acıya karşı insanların akrabaları, dostları gözaltına alınıyor. Bugün cenazemizi kaldıralım ondan sonra hukuki anlamda ne hesaplaşma gerçekleşecekse biz de bunun bir parçası olacağız zatenö diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam