Hopa olayları için saç kestiler

Bir grup öğrenci Hopa gösterileri nedeniyle tutuklananlara destek olmak ve cezaevinde arkadaşlarının saçlarının zorla kesilmesini protesto etmek için toplu olarak saçlarını kestirdi.Başkent’teki Hopa olayları protestoları nedeniyle tutuklanan öğrencilere

Hopa olayları için saç kestiler

Bir grup öğrenci Hopa gösterileri nedeniyle tutuklananlara destek olmak ve cezaevinde arkadaşlarının saçlarının zorla kesilmesini protesto etmek için toplu olarak saçlarını kestirdi.

Başkent’teki Hopa olayları protestoları nedeniyle tutuklanan öğrencilere destek vermek için Ankara Üniversitesi’nde bir grup öğrenci saçlarını kestirdi.

Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsü girişinde toplanan Öğrenci Kolektifleri yanlısı bir grup “Bir garip terör eylemi” yazılı bir pankart açarak “52 yıl yetmez asın bizi”, “Biz de attık yumurta bizi de alın, memleketi kurtarın” yazılı dövizler taşıdı. Öğrenciler, üniversite girişine arkadaşlarının tutuklanması sırasında polisin delil olarak gösterdiğini öne sürdükleri ‘kitap’, ‘tıraş makinesi’ gibi aletleri bıraktılar. Sloganlar atan öğrenciler adına yapılan açıklamada, tutuklanan arkadaşlarından Ömür Çağdaş Ersoy’un hapishanede saçlarının zorla kesildiği iddia edilerek, arkadaşlarına destek vermek için onlarca arkadaşının saçlarını kestirdiği belirtildi.

Delillere eleştiri

Terör örgütüne delil olarak kitapların, ders notlarının, film CD’lerinin, meyve bıçaklarının, arkadaşlarının saçlarını kestirmelerinin gösterildiği iddia edilerek, “Bizler de bugün saçlarımızı kestirerek garip bir terör faaliyeti gerçekleştiriyoruz burada” denildi.

Açıklamanın ardından bir grup kız ve erkek öğrenci saçlarını kestirdi. Bu sırada “Kuaförleri de alın terörü durdurun” diye slogan atıldı. Eyleme tutuklu öğrencilerden Ömür Çağdaş Ersoy’un babası Fatih Ersoy da saçlarını kestirerek destek verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam