Hocasıyla ilişkiye girdi ve...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde okuyan 21 yaşındaki S.C., gönül ilişkisi yaşadığını iddia ettiği hocası Yrd.Doç.Dr. S.E.’ nin kendisini dövdüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Eğitim Fakültesi kampüsünde to

Hocasıyla ilişkiye girdi ve...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde okuyan 21 yaşındaki S.C., gönül ilişkisi yaşadığını iddia ettiği hocası Yrd.Doç.Dr. S.E.’ nin kendisini dövdüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Eğitim Fakültesi kampüsünde toplanan 20 kız öğrenci arkadaşıyla birlikte basın açıklaması yaparak olayı protesto etti. Hocasını hem üniversite yönetimine, hem de polise şikayet ettiğini söyleyen S.C., "14 ay ilişkimiz oldu. Sürekli tehdit ve hakaret ediyordu. Son olarakta beni dövünce kendisini şikayet ettim" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi olan S.C., iddiaya göre aynı bölümde öğretim üyesi olan ve Kimya dersine giren Yrd.Doç.Dr. S.E ile 14 ay önce gönül ilişkisi yaşamaya başladı. S.C, birlikte olduğu öğretim üyesi sevgilisinin başka bir öğrenci kızla daha ilişkisi olduğunu öğrenince, geçen 1 Mayıs günü konuşmak için hocasının evine gitti. Üniversiteli genç kız burada, Yrd.Doç.Dr. S.E. tarafından tekme tokat dövüldüğünü ileri sürüp kaçarak polise şikayetçi olduğunu belirtti. Ardından da üniversite yönetimine şikayet etti.

Polise yaptığı şikayetin ardından Adli Tıp Kurumu’na götürülen genç kıza, sol bacağında ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri bulunduğu rapor edildi. Üniversite yönetiminin kendisine sahip çıkmadığını ve hocaya sahip çıktığını ileri süren S.C., 20 kız öğrenci arkadaşı ile birlikte bugün Eğitim Fakültesi Kampüsünde bir araya gelerek eylem yaptı. ’Kadın düşmanı akademisyen istemiyoruz’ diye slogan atan grup, ’Hoca vuruyor, idare koruyor’ sloganları attı.

ÜNİVERSİTELİ KIZLAR DESTEK VERDİ

Basın açıklamasını okuyan S.C, 14 ay gönül ilişkisi yaşadığı öğretim üyesi S.E.’nin üç yıl Kimya dersine girdiğini belirterek, "Kendisiyle Mart 2010 tarihinde bir ilişkiye başladık. Bu ilişki 1 Mayıs 2011 tarihine kadar sürdü. İlişkimiz başladıktan 2 ay sonra küfür ve tehditlere maruz kalmaya başladım. Geçtiğimiz Mart ayından itibaren de S.E tarafından darba maruz kaldım. En sonunda 1 Mayıs’ta olayı polise bildirdim" dedi. Adli Tıp Kurumu’nda rapor aldıktan sonra Eğitim Fakültesi Dekanlığına şikayette bulunduğunu söyleyen S.C., "Soruşturma başlatılmadan önce (üniversitemizin saygınlığına zarar verme, senin adın çıkar) gibi uyarılar yapıldı. 1 yıl boyunca maruz kaldığım tehdit ve küfürler, 3 ay boyunca da darp edilişim psikolojimi de olumsuz etkiledi. Üniversitenin saygınlığı bir öğrencinin psikolojik ve fiziksel sağlığından daha önemli görülmektedir. Bizler bu üniversitenin öğrencileri olarak kadın düşmanı akademisyenleri istemiyoruz" diye konuştu.

Suçlanan öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.S.E. ise telefonlara yanıt vermedi.

DEKAN SORUŞTURMA BAŞLATTI

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cevdet Yılmaz, olayın üniversite dışında meydana geldiğini belirterek, "2 gün önce öğrenci kızımız bize geldi. Adli Tıp raporunu gösterip hocasının kendisini dövdüğünü söyledi. Üniversite dışında olduğu için kendisini savcılığa yönlendirdik. Oraya gidip şikayetçi olmuş. Sonra bize geldi. Biz de hemen hocasından dayak yediği iddiasıyla soruşturma başlattık. Üstünü örtmedik. Soruşturmamız sürüyor. Sonucunu bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam