Hırsızları Madrid sevgisi ele verdi

 Bursa'da, bankamatiklere cihaz yerleştirerek vatandaşların kart bilgilerini çalan biri kadın 3 kişilik şebekeyi, Real Madrid sevgisi yakalattı.Bursa'da, bankamatiklere cihaz yerleştirerek vatandaşların kart bilgilerini çalan biri kadın 3 kişilik şebekeyi

Hırsızları Madrid sevgisi ele verdi

 

Bursa'da, bankamatiklere cihaz yerleştirerek vatandaşların kart bilgilerini çalan biri kadın 3 kişilik şebekeyi, Real Madrid sevgisi yakalattı.

Bursa'da, bankamatiklere cihaz yerleştirerek vatandaşların kart bilgilerini çalan biri kadın 3 kişilik şebekeyi, Real Madrid sevgisi yakalattı. Şahısların bankamatiğe düzenek yerleştirmesi güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi üzerinde bir bankaya düzenek yerleştiren 2 kişi, yoldan geçen bir vatandaş tarafından durumları şüpheli gerekçesiyle polise ihbar edildi. Vatandaşın verdiği bilgilere göre, biri kadın olan şahıslardan diğerinin üzerinde Real Madrid eşofmanı bulunuyordu.

Bankaya gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şahısların çoktan olay yerinden ayrılmış olduğunu gördü. Bunun üzerine çevrede tedbir alan güvenlik güçleri, Heykel'de yavaş yavaş turlayan bir otomobilden şüphelenerek durdurdu. Kimlik kontrollerinde şahısların, ihbar edilen Real Madrid eşofmanlı Ali Ç. (29) ile Aslıhan S. (26) olduğu anlaşıldı.

Şahıslarla birlikte bankaya giden ekipler, bankamatiğe konulan düzeneği söktü. Ardından, kart bilgilerini bilgisayara aktaran liderleri Orçun P. (34), bir çay bahçesinde laptopu ile beklerken yakalandı.

Şahısların İstanbul'dan geldiği ve daha önce Görükle'de de bir bankamatiğe düzenek yerleştirdiği öğrenildi. Şebekenin, yakalanmadan önce de 3 ayrı bankamatiğe kopyalama cihazı yerleştirdikleri belirlendi. Şahısların ele geçirilen laptopları ve bankamatik düzenekleri polis tarafından incelemeye alınırken, en az 30 vatandaşın kart bilgilerinin kopyalandığı ifade edildi.

GÜVENLİK KAMERALARI SANİYE SANİYE KAYDETTİ

Bu arada, Real Madrid eşofmanlı Ali Ç. ile Aslıhan S.'nin bankamatiğe düzenek yerleştirdikleri an, bankanın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, şapkaları ile yüzlerini gizleyen iki kişinin bankamatiğe gelerek, para çekiyor gibi yaptığı, bu sırada bayanın çantasından çıkarttığı yeşil renkli düzeneği bankamatiğe yerleştirdiği görülüyor.

Bir kartla düzeneğin çalışıp çalışmadığını kontrol eden şahıslar, daha sonra geri çıkarak, bekleyen müşterilerin işlem yapmasını izliyor. Hırsızlık şebekesi, kartın düzgün çalıştığından emin olduktan sonra ise olay yerinden ayrılıyor. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler