Hırsızım diyene kapıyı açtı!

Adana'da çeşitli olaylara karşı halkı bilgilendiren Toplum Destekli Polislik Şubesi (TDP) ekipleri, zaman zaman hazırladıkları broşürleri evleri gezerek dağıtırken, aynı zamanda da apartman giriş kapılarında zillere basıp, halkın kim olduğunu bilmediği ki

Hırsızım diyene kapıyı açtı!

Adana'da çeşitli olaylara karşı halkı bilgilendiren Toplum Destekli Polislik Şubesi (TDP) ekipleri, zaman zaman hazırladıkları broşürleri evleri gezerek dağıtırken, aynı zamanda da apartman giriş kapılarında zillere basıp, halkın kim olduğunu bilmediği kişilere kapıyı açma konusundaki tepkilerini kontrol etti.

Çalışma sırasında kapı zillerine basan polisin, diafondan kim olduğunu soran ev sahibine "Ben hırsız" demesine rağmen kapının açılması şaşkınlık yarattı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık ve cinsel istismar konularna karşı hazırladıkları uyarı broşürlerini Mahfesığmaz, Toros ile Yurt Mahallesi’nde halka dağıttı.

'BEN HIRSIZIM' DİYENE KAPI AÇTI

Görevliler broşürleri dağıtırken daha önceki çalışmalarında sürekli anlattıkları ’Kapıyı tanımadığınız kişilere açmayın’ uyarısını test etmek amacıyla bazı apartmanların dairelerinin ziline bastı. Zile basan TDP’li polis, diyafondan ’kimsiniz’ diye soran bazı kişilere kendini tanıtırken, bazılarına da ’tüpçü’, ’postacı’ diye tanıttı.

Bu cevaplar karşısında bazı kişiler otomotı kapatırken, bazıları ise zile basıp kapıyı açtı. Polisin bilgilendirme çalışması sırasında kapı ziline basılan bir kişi, diafonda kim olduğunu sorduğu polisin, "Ben hırsızım" sözüne rağmen kapıyı açtı.

MEĞER POLİS OLDUĞUNU ANLAMIŞ

Polisler bunun üzerine kata çıkıp kapı tokmağını tıklatarak kendini tanıttı, "Az önce ben kendimi hırsız olarak tanıttım, ama siz kapıyı açtınız" diye uyardığı kadın, "Ben sizin polis olduğunuzu anlamıştım" cevabını verdi.

Broşür ve bildiri dağıtımı sırasında etraflarını saran çocuklarla sohbet edip, onlarla hatıra fotoğrafı çektiren polisler gün boyunca binaları dolaşırken, bir başka apartmanda ise sipariş vermemesine rağmen ’Tüpçü’ diyen polise kapıyı açan bir kişi de, "Ben pizzacı anladım. Kapıyı, sipariş vermediğimizi söyleyip geri göndermek için açmıştım" diye konuştu.

Hırsızlık, dolandırıcılık olaylarına karşı sık sık bilgilendirme çalışması yapan polisler, sık uyarmalarına rağmen Adanalılar’ın zile her basana kapıyı açmama alışkanlığını tam olarak kazanamadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler