Hırsız komşuya kameralı tuzak

Alınan bilgiye göre; Avcılar Merkez Mahallesi'nde oturan Eylem Tay (28), sık sık eve çağırdığı komşuları Y.O. ve S.A. ile samimiyet kurdu.

Hırsız komşuya kameralı tuzak

Alınan bilgiye göre; Avcılar Merkez Mahallesi'nde oturan Eylem Tay (28), sık sık eve çağırdığı komşuları Y.O. ve S.A. ile samimiyet kurdu. Samimiyeti ilerleten Tay, aynı apartmanda oturan komşularıyla sık sık görüşmeyi sürdürürken, bir yandan da hain planını uygulamaya başladı. Tay, çay içmek için eve çağırdığı komşularının ev anahtarlarını fark ettirmeden alarak kopyaladı.

Geçtiğimiz mayıs ayında her iki komşusunun da anahtarını kopyaladığı belirlenen Tay, Y.O. ve S.A.'nın evlerine fark ettirmeden kolayca girmeyi başardı. Komşularını eve çağıran Tay, her defasında bir bahane bularak kısa süreliğine evden çıktı. Tay, elinde bulunan yedek anahtarlar sayesinde her iki komşusunun da evlerine rahatça girerek para ve ziynet eşyası çaldı. Eylem Tay'ın evine ziyarete her gittiklerinde evleri soyulan Y.O. ve S.A., bir süre sonra durumdan şüphelendi. Evinden 15 bin lira değerinde ziynet eşyası ve para çalınan Y.O. ile 25 bin lira değerindeki ziynet eşyası ve parası çalınan S.A., durumu Avcılar Önleyici Hizmetler'de görevli polislere anlatarak yardım istedi.

Şikayet üzerine polisle birlikte harekete geçen bayanlardan S.A.'nın evinin hemen girişine gizli kamera yerleştirildi. Evin girişine astığı çantaya seri numaraları önceden alınmış bin lira bırakan S.A., komşusu Y.O.'yu da alarak Eylem Tay'a çay içmeye gitti. Tay, komşularına çay ikram ettikten sonra, kurulan tuzaktan habersizce bir bahane bularak evden çıktı. Anahtarla S.A.'nın evine giren Eylem Tay, öncelikle girişte asılı duran çantaya yöneldi. Gizli kamera sayesinde görüntülenen Tay, çantadaki paraları aldıktan sonra evin içinde dolaşmaya başladı. Tay'ın bu sıradaki rahat tavırları dikkat çekti. Paranın yanı sıra, bir altın küpeyi de alan Tay, eve geri dönmesinin ardından kapıda bekleyen polis memurları tarafından gözaltına alındı.

Evlerden çaldığı para ve eşyaları, yatak odasındaki dolabın arkasında sakladığı ortaya çıkan Tay'ın, seccade bile çaldığı belirlendi. Tay'ın ifadesine başvurulan eşi ve kayınvalidesinin, olaydan haberdar olmadıklarını söyledikleri öğrenildi.

Y.O. ve S.A., konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam