Heyelan oldu 1 kişi öldü

 Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde meydana gelen heyelanda bir kişi kayanın altında kalarak hayatını kaybetti. Köylüler yeni bir heyelan tehlikesi nedeniyle geceyi okulda geçirdi.Yeşilhisar ilçesine bağlı Başköy köyünde meydana gelen heyelanda 37 yaşındaki

Heyelan oldu 1 kişi öldü

 

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde meydana gelen heyelanda bir kişi kayanın altında kalarak hayatını kaybetti. Köylüler yeni bir heyelan tehlikesi nedeniyle geceyi okulda geçirdi.

Yeşilhisar ilçesine bağlı Başköy köyünde meydana gelen heyelanda 37 yaşındaki Bayram Atuman yaklaşık 150 tonluk kayanın altında kalarak hayatını kaybetti. Atuman'ın cesedini ilk olarak köylüler çıkarmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Olay yerine gelen Jandarma ve arama kurtarma ekiplerinin kepçe ile yaptıkları çalışmalar da sonuç vermedi. 

Yaklaşık 7 saat süren çalışmalara çağırılan vinç yardımı ile devam edildi. Kayanın altında kalan Atuman'ın cesedi çıkarılarak morga kaldırıldı.

Köy muhtarı Hamza Kapusuz, olayın dün akşam 17.00'de meydana geldiğini söyleyerek, "Heyelan sonrasında Bayram Atuman hayatını kaybetti. Köyümüz sürekli heyelan tehlikesi altında. Köyümüzün afet bölgesi olarak ilan edilmesini istiyoruz. Vatandaşlarımız evlerine giremiyor. Kaymakamımız ilgilendi çadırlarımız geliyormuş. Bu geçici bir çözüm. Yetkililerin bu köyü afet bölgesine almasını ve bize yeni bir yerleşim yeri göstermelerini istiyoruz" diye konuştu.

Yaşanabilecek yeni bir heyelan korkusu nedeniyle köyün ilköğretim okuluna sığınan vatandaşlar, geceyi burada geçirdi. Yaşanan heyelanın şokunu atlatamayan vatandaşlar, "Biz her gün ölüm korkusuyla yaşıyoruz. Ne zaman bizim de üzerimize kaya düşecek de öleceğiz diye bekliyoruz. Artık bu korku ile yaşamak istemiyoruz" dedi.

Köyün bir bölümünün afet bölgesinde olduğunu bir bölümünün ise afet bölgesi kapsamına alınmamasına tepki gösteren köylüler, "Bu tespiti yapan memurlar gelsinler bir gece evlerimizde kalsınlar da görelim. Her akşam kurbanlık koyun gibi bekliyoruz. Bu durumun düzelmesi için illa birilerinin hayatını bu şekilde kaybetmesi mi gerekiyor" ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam