Hem rüşvet aldı hem de ceza verdi!

Annesi ve kardeşini hapisten çıkarmak isteyen biri, hakim M.T. ile 45 bin Euro karşılığında anlaştı. Parayı alan hakim sözünü tutmayınca skandal ortaya çıktıRüşvetçi hakim skandalı Bakırköy'de gerçekleşti. İddianameye konu olan şikâyet dilekçesinde, bir m

Hem rüşvet aldı hem de ceza verdi!

Annesi ve kardeşini hapisten çıkarmak isteyen biri, hakim M.T. ile 45 bin Euro karşılığında anlaştı. Parayı alan hakim sözünü tutmayınca skandal ortaya çıktı

Rüşvetçi hakim skandalı Bakırköy'de gerçekleşti. İddianameye konu olan şikâyet dilekçesinde, bir mahkemede yargılanan Serdar G., kardeşi Ali Orhan G. ve annesi Nezihe G. hakkında leyhte karar çıkarması karşılığında hâkim M.T.'ye 45 Bin Euro para ile iki adet cep telefonu aldığını belirten Şevket K., kararın çıkmaması üzerine mağdur olduğunu belirtti.
 
Hâkim M. T.'ye nasıl rüşvet verdiğini anlatan Kutlu, Serdar G.'nin, annesi Nezihe ve kardeşi Ali Orhan G.'nin serbest bırakılmasını istediğini, bunun üzerine hakim M.T. ile irtibat kurduğunu söyledi. Bu girişimler sırasında hâkim M. T.'nin kendisini arayarak odasına çağırdığını öne süren eden K., "45 bin Euro istedi. Bunun karşılığında Nezihe ve Ali G.'nin tahliyesini sağlayacağını söyledi. 
 
İKİ DE CEP TELEFONU İSTEDİ 
 
Birkaç gün sonra 30 bin Euro'yu odasında verdim. Bir defasında kendi el yazısıyla yazdığı bir not kâğıdı uzattı. Üzerinde iki cep telefonunun marka ve modeli yazıyordu. O telefonlarını da alıp teslim ettim. Ancak hâkim M. T.'nin söz verdiği gibi tahliye sonucunu alamadık" dedi. K., ayrıca M.T.'ye gönderdiği SMS'leri de şikâyet dilekçesine delil olarak ekledi. 
 
TEK VUKUATI DEĞİL
 
İkinci rüşvet skandalı da hakim M. T.'nin ölümlü trafik kazasına karıştıktan sonra tutuklu yargılanan Yahya Yücel T.'nin tutuksuz yargılanmasını sağlamak için ablası Reyhan T.'den 5 bin TL aldığı iddiası. Soruşturmayı yürüten müfettişin görüştüğü savcı M. Ü., hâkim M.T.'nin T.'nin yakını olduğunu belirtip, tahliyesi ile ilgili yardımcı olmasını talep ettiğini, ancak kendisinin bir şey yapmadığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam