Hayatını kaybedenler anıldı

 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara depreminin 13. yıl dönümünde hayatını kaybedenler saat 03.02’de Kavaklı sahilinde yaptırılan Deprem Anıtı önünde anıldı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Marmara depreminde yaşamlarını yitirenleri rahmetle

Hayatını kaybedenler anıldı

 

17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara depreminin 13. yıl dönümünde hayatını kaybedenler saat 03.02’de Kavaklı sahilinde yaptırılan Deprem Anıtı önünde anıldı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Marmara depreminde yaşamlarını yitirenleri rahmetle andıkları ve depremi hiçbir zaman unutmayıp unutturmayacaklarını söyledi. 

 

Marmara depreminin olduğu saat 03.02'de Deprem Anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu. Deprem Anıtı önünde gerçekleştirilen anmada Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Arama Kurtarma Derneği Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Emine Cebeci ile vatandaşlar katıldı. 

 

Asrın felakati olarak adlandırılan marmara depreminde büyük bir bedel ödediklerini söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Büyük bir felaket yaşadık. 6 bin insan şehit oldu. Yaralı olanlar, engelli kalan vatandaşlarımız oldu. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. İşallah birdaha böyle bir felaketi yaşamamayı temenni ediyorum. Bu gerçekten yola çıkarakda depreme hazırlıklı bir toplumu işalallah hepimiz oluşturacağımıza inanıyorum." dedi. Ardından denize çelenek ve karanfiller bırakıldı.

 

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER SAKARYA'DA DA ANILDI

 

Sakarya'da 17 Ağustos 1999'daki Marmara depreminde hayatını kaybedenler, Kent Meydanı'nda felaketin meydana geldiği 03.02'de saygı duruşuyla anıldı. Anma etkinliğine katılımın az olduğu gözlendi.

 

Merkez üssü Gölcük olan 7,4 büyüklüğündeki depremin 13. yıl dönümünde, Kent Meydanı'nda toplanan Sakaryalılar kaybettikleri yakınları için 03.02'de saygı duruşunda bulundu. Anmaya depremde hayatını kaybedenlerin yakınları ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'un katıldı. 

 

Anmaya katılan Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, depremde hayatını kaybedenlere dua etmeki için toplandıklarını söyledi.

 

Katılımın az olduğu ifade eden Yavuz, "O gün 03.02'de büyük bir depremle uyandık, uyandığımızda sokaklarda enkazlar vardı. Adeta binaların üzerinden yürüyorduk. Acı dolu tablolardı. Binlerce insan aramızdan ayrıldı, binlerce insan şehit düştü, binlerce insan yaralandı" dedi. Sakarya'nın deprem kuşağında yer aldığı hatırlatan Yavuz, aynı acıları yaşamamak için duyarlı olunması gerektiğini ifade etti.

 

Depremde kızını kaybeden Firdevs Akgül, anmaya katılımın az olmasının çok üzücü olduğunu söylerek "Neden bu kadar duyarsız olduğumuzu bilmiyorum. Biz halk olarak mı öldük? Yaşayan ölüler miyiz acaba. Buraya gelmek bazılarına göre saçma bulunabilir ama burada ölmüşlerimizi, yakınlarımızı ve sevdiklerimizi anmak bana daha mantıklı geliyor. Tüm ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam