Havalar serinlemeye başlıyor

Türkiye genelinde yaz koşullarına uygun sıcaklıklar var. Balkanlar üzerindeki sıcak havanın da etkisi ile Marmara'da kırmızı renk son üç gündür daha etkili. Yeni haftada ise sıcaklık tüm bölgelerde düşüş gösterecek. - İstanbul'da hava bugün de sıcak ancak

Havalar serinlemeye başlıyor
Türkiye genelinde yaz koşullarına uygun sıcaklıklar var. Balkanlar üzerindeki sıcak havanın da etkisi ile Marmara'da kırmızı renk son üç gündür daha etkili. Yeni haftada ise sıcaklık tüm bölgelerde düşüş gösterecek.


- İstanbul'da hava bugün de sıcak ancak rüzgarlı. Çarşambadan itibaren sıcaklık 30 derecenin altına inebilecek.

- Ankara ve İzmir'de sıcaklık bugün 2 derece azaldı. Ancak hava halen sıcak. yeni haftada da düşüşler devam edecek.

- Bursa sıcak ve rüzgarlı. Adana'da rüzgar hafif esmeye devam ediyor. Ancak nem oranı azaldı.

Salıdan itibaren sıcaklıkta düşecek. Gölgede İstanbul 31, Ankara 32, İzmir ve Bursa 33, Adana 36 derece

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara'da bugün sıcaklık 2-3 derece daha arttı. Balıkesir'de sıcaklık 35 dereceyi görüyor. Yaz havası yarın da sürecek ancak, poyraz yarın daha sert eserek bölgeye beyaz bulutlar taşıyacak. Edirne 34, Balıkesir 35, Kocaeli 32 derece.

İç Anadolu Bölgesi'nde bugün sıcaklık, Ankara-Konya boyunca 35 dereceye yaklaşacak. Eylül ayı ortalama değerini fazlasıyla aşan sıcaklıklar, yeni haftada az da olsa düşüş gösterecek. Geceler ise serin geçmeye başladı. Kayseri'de 11 dereceye iniyor. Gündüz Konya 34, Eskişehir 32, Sivas 30 derece.

Ege Bölgesi'nde bugün sıcaklık 2-3 derece daha arttı. Hava sıcak, ancak Çeşme-Bodrum-Datça arasında rüzgar hafiflemiyor. Sert esmeye devam eden rüzgar nedeniyle kıyılarda ve gölgede hava çok sıcak hissedilmiyor. Bugün Denizli ve Aydın çevresinde sıcaklık 40 dereceyi bulabilir. Muğla 37, Kütahya 32 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde hava güneşli ve sıcak, bölgede nem oranı da yüksek. Hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşıyor. Antalya merkezdeki nem oranı ise biraz düşecek. Antalya 33 derece..

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Diyarbakır'da termometreler hala 40 dereceyi gösteriyor, Güneydoğu'da da sıcaklık düşüşü yeni haftada yaşanacak. Diyarbakır 40 derece.

Doğu Anadolu'da bugün Erzurum-Kars dolayları yağmurlu olacak. Güneyinde hava güneşli, sıcaklık haftasonu da yüksek, sonrasında düşüş yaşanacak. Bugün Erzurum 29, Malatya 35, Van 29 derece.

Karadeniz Bölgesi'nin batısında bugün hızlı sıcaklık artışı oldu. Bolu 31 dereceye çıkıyor. Doğusunda ise günlerdir yaşanan bunaltıcı hava koşulları, bugün yağan yağmurla birlikte hafifleyecek. Trabzon 26, Samsun 29, Bolu 31 derece.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam