Havada korkulu anlar!

İniş ve kalkışları sırasında uçaklara tutulan ve pilotların dikkatini dağıtığı için uçuş güvenliğini riske sokan lazer ışıkları sorun olmaya devam ediyor. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte Atatürk Havalimanı çevresindeki otel ve eğlence merkezl

Havada korkulu anlar!

İniş ve kalkışları sırasında uçaklara tutulan ve pilotların dikkatini dağıtığı için uçuş güvenliğini riske sokan lazer ışıkları sorun olmaya devam ediyor. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte Atatürk Havalimanı çevresindeki otel ve eğlence merkezlerinde yapılan lazer ışıklı gösterilerin yanı sıra vatandaşlar tarafından da eğlence amaçlı kullanılan lazer ışıkları pilotlar için sorun teşkil ediyor.

Dün gece saat 22.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’na iniş için alçalan THY’nin TK 963 sefer sayılı Ercan-İstanbul uçağının pilotu, Yeşilköy sahilinden uçağa lazer tutulduğunu rapor edince emniyet birimleri alarma geçti. Pilotun durumu Atatürk Havalimanı Uçuş Kontrol Merkezi’ne bildirmesinin ardından DHMİ yetkilileri durumu Yeşilköy Karakol Amirliği'ne bildirdi. Uçak ise sorunsuz bir şekilde inişini tamamladı.

Polis ekipleri sahil bölgesinde geniş çaplı bir araştırma başlatırken bu tür olayların yaşanmaması için daha titiz bir çalışma yürütüldüğü öğrenildi.

PİLOT UÇMAMIŞTI

İngiliz Havayolu British Airways’in Londra-İstanbul seferini BA 680 sefer sayılı Uçağının pilotu 13 Ekim 2009 tarihinde Atatürk Havalimanı’na iniş için alçaldığı sırada aynı şekilde kendisine lazer tutulduğunu rapor etmis, pilot tedbir amaçlı olarak bir sonraki uçuşunu yapmamıştı.

TÜRK GENCİ TUTUKLANMISTI

Avusturalya’da geçtiğimiz yıl iniş yapan bir uçağın pilotunun gözüne yeşil lazer ışığı tutan ve pilotun geçici körlük yaşamasına neden olan iki Türk genci yakalanmış, birisi tutuklanırken diğeri de kefaletle serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam