Havada dövme yok

 Geçtiğimiz aylarda olaylı bir şekilde grevlerin yaşandığı ve yine olaylı bir şekilde işten çıkarmaların yaşandığı Türk Hava Yolları'nda yeni eleman alımları başladı. THY Genel Müdürlüğü, bünyesinde istihdam etmek üzere kadın ve erkek kabin memurları alım

Havada dövme yok

 

Geçtiğimiz aylarda olaylı bir şekilde grevlerin yaşandığı ve yine olaylı bir şekilde işten çıkarmaların yaşandığı Türk Hava Yolları'nda yeni eleman alımları başladı. THY Genel Müdürlüğü, bünyesinde istihdam etmek üzere kadın ve erkek kabin memurları alımı için başvuru kriterlerini açıkladı. En az lise mezunu olma şartının yanı sıra adaylardan iyi derece İngilizce bilmeleri isteniyor. Adayların giyecekleri THY üniforması altından vücutlarında görünür halde dövme, piercing bulunmaması gerekiyor. Erkeklerin 1,70-1,90 santim kadınların 1,60-1,80 santim boy aralığında ve ideal kiloda olmaları da şartlar arasında.

 

TARTIŞMA KONUSU OLDU 

THY'nin dövme ve piercing kriteri ise hostes adayları arasında tartışma konusu oldu. İşe başvurmayı düşünen bir çok kişi bu kriter nedeniyle THY'ye giremeyeceklerini belirtti. Bu arada Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ise taşra havaalanlarında görevlendirmek üzere 133 asistan ve stajyer hava trafik kontrolörü alacağını açıkladı. Üniversite fakülte mezunu, KPSS'den en az 70 ve 80 taban puan alma şartı aranan adayların, 'Hava Trafik Kontrolörü olur' ibareli sağlık raporu sahibi olması öncelikle istendi. 

 

GENELGEDE YER ALMIYOR

Türk Hava Yolları'nın kabin amirleri için hazırladığı kıyafet genelgesinde "operasyon birimlerimizdeki uçuş ve yer hizmetleri ekiplerimiz için belirlenen üniformayı giyme zorunluluğu vardır" deniliyor. Dövme ve piercing yasağı genelgede yer almazken THY'nin eleman alımı için verdiği tüm ilanlarda özellikle belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam