Havaalanında faciaya kılpayı

Atatürk Havalimanı faciadan kıl payı kurtuldu. Atlasjet'in İstanbul- Süleymaniye seferini yapacak olan yolcu uçağı kalkış için push-back yaptığı sırada kontrolsüz kalarak 50 metre sürüklendi.

Havaalanında faciaya kılpayı

Atatürk Havalimanı faciadan kıl payı kurtuldu. Atlasjet'in İstanbul- Süleymaniye seferini yapacak olan yolcu uçağı kalkış için push-back yaptığı sırada kontrolsüz kalarak 50 metre sürüklendi. Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesinin yanındaki bir elektrik direğine çarptıktan sonra kule ile pist arasındaki toprak zemine girerek ancak durabilen uçağın sürüklendiği sırada pistte başka bir uçağın olmaması ve kuleye çarpmaması Atatürk Havalimanı'nda büyük bir facianın yaşanmasını önledi.

İçinde 56 yolcusu ile bu gün gece saat 23.45'te İstanbul'dan Süleymaniye'ye gidecek olan Atlasjet Havayolları'nın Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Dış Hatlar Terminali'ndeki 209 numaralı körükten yolcu alımını tamamladıktan sonra kalkış için hazırlıklara başladı.

Uçak körükten ayrılıp taksi yapamaya başladı sırada kendisini iten push-back aracından kurtularak bir anda kontrolsüz kaldı. Zeminin de eğimli ve ıslak olması nedeniyle uçağın kaymaya başladığını gören pilotun uçağın park frenlerine basmasıyla ile uçak durmadı. Teknisyenlerin uçağın sürüklendiğini görmesi üzerine arka tekerleklere takoz koyması da işe yaramadı ve uçak yaklaşık 50 metre kayarak, Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesi önünde bulunan bir elektrik direğine çarptı. Kontrol kulesine çarpmasına az bir mesafe kala toprak zemine çakarak durabilen uçağın sol yatay stabilizesinde ciddi hasar meydana geldi.

Kaza sonrası uçaktan indirilerek terminale alınan yolcular, çok korktuklarını söyledi. Yolculardan Sinan Necdet, uçağa bindikten sonra uçağın geri geri manevra yaptığı sırada 2 kez sallantı yaşandığını belirterek, "Büyük bir gürültü duyduk. Uçakta yaklaşık 15 dakika kadar bekletildikten sonra dışarı çıktığımızda tekerleklerin toprak zemine girdiğini gördük. Yolculara bir şey olmadı ancak çok korktuk" dedi.
Atlasjet Havayolları CEO'su ve Genel Müdürü Orhan Coşkun, kazanın yer hizmetleri veren firmanın çalışanlarından kaynaklandığını belirterek, uçağın push-back aracına bağlanmadan görevliler tarafından tekerlerin önünde bulunan takozların alınması sonucu kaymaya başladığını söyledi. Uçağın elektrik direğine çarparak durabildiğini ifade eden Coşkun, "Ciddi olabilecek bir kaza ucuz atlatıldı" dedi.

Olayın arından uçak bakım için hangara çekilirken, pilotlar ise alkol muayenesine gönderildi. Yolcular ise sabah saatlerinde Süleymaniye'ye uçmak üzere otele yerleştirildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam