Hava yine yakıp kavuracak

 Kuvvetli sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar ülke genelinde etkili olacağı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kuru ve sıcak karakter

Hava yine yakıp kavuracak

 

Kuvvetli sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar ülke genelinde etkili olacağı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kuru ve sıcak karakterli Basra alçak basınç merkezinin hafta ortasından itibaren güney ve iç bölgelerde etkisini daha da artırması bekleniyor.

 

Ülke genelinde hafta sonuna kadar etkili olacak kuvvetli sıcak hava dalgasıyla birlikte, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın Kars, Ardahan, Ağrı çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Çarşamba ve Perşembe günleri ülke genelinde yağışın görülmeyeceği tahmin ediliyor.

 

Beklenen kuvvetli sıcak hava dalgası nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneşte kalma sürelerinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekiyor.

 

Ayrıca, yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle meydana gelebilecek orman yangını riskine karşı çiftçilerin anız yakmaması, vatandaşların ve ilgililerin duyarlı ve tedbirli olması istendi.

 

TÜM YURTTA HAVA DURUMU

Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Denizli, Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri, Kırklareli'nin Demirköy ve Kıyıköy ilçeleri ile öğle saatlerinden itibaren Ardahan, Kars, Antalya'nın Alanya, Manavgat, İbradı, Akseki, Gazipaşa, Gündoğmuş, Finike ve Kumluca ilçelerinin, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük, Eskişehir ve Çankırı'nın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla İç Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile güneydoğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile zamanla İç Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak esecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler