Hamileye İsrail vahşeti

 Yaralılara müdahale etmek ve ameliyat yapmak üzere 24 Kasım’da Gazze’ye giden 7 Türk doktor, ülkede yaşanan savaşa ve çok sayıda acı hikâyeye yakından tanık oldu. Ekibin koordinatörü Filistin asıllı Tarık Dabboor, savaşın soğuk yüzünü bir bebeğin dramı ü

Hamileye İsrail vahşeti

 

Yaralılara müdahale etmek ve ameliyat yapmak üzere 24 Kasım’da Gazze’ye giden 7 Türk doktor, ülkede yaşanan savaşa ve çok sayıda acı hikâyeye yakından tanık oldu. Ekibin koordinatörü Filistin asıllı Tarık Dabboor, savaşın soğuk yüzünü bir bebeğin dramı üzerinden şöyle anlattı: 
 
"MECBUR KALDIM" 
"Hastanede annesinin kucağındaki bir bebek dikkatimi çekti. Annesi çaresiz gözlerle bir doktor arıyordu. 4 aylık bebek yarı baygın duruyordu. Hemen bir doktor ayarladım. Doktorlar bebeğe farklı testler uyguladı. Annenin hikâyesi tüyler ürperticiydi: ‘Hamileydim, muayene olabilmek için İsrail tarafına gitmek gerekiyordu. İzinler alındı. Manyetik bir kapıdan geçmem istendi. Hamile olduğumu, bebeğime zarar vereceğini söyledim, dinlemediler. Mecburen dediklerini yaptım.” 
 
BİNLERCE BEBEK AYNI DURUMDA 
Sonrası kaçınılmaz son. Anne, o kapıdan geçince yüksek oranda radyasyona maruz kalmış. Bebek bir süre sonra dünyaya geldi ancak sinir sistemi zarar görmüş. Başını tutamıyor, beyninde hasar var. Yaşarsa da hayatına engelli olarak devam edecek. Biz anneye bu durumu nasıl anlatacağımızı bilemedik. Gazze’de aslında binlerce böyle anne ve bebek bulunuyor.”
 
"GAZZELİ MUHAMMED'İ UNUTAMIYORUM"
Yeryüzü Doktorları İkinci Başkanı Kerem Kınık, Gazze’y e giden son ekipte yer aldı. Son Gazze saldırısında 1250 yaralının yanında 86 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Kınık, her şeye rağmen Gazze halkının metanetini koruduğunu dile getirerek şunları söyledi:
 
“Gazze bir açık hava hapishanesi. Eli kolu bağlanmış, İsrail’in kendi planlarına göre canı istediği zaman vurduğu bir coğrafya . Buna rağmen Gazze hayalet şehir değil. Çünkü insanları hayata sıkı sıkıya bağlı ve çok güçlü. Gazzeli Muhammet’i unutamıyorum. 2008 saldırılarında İsrail’in bombaladığı bir evin enkazından çıkan ve belden aşağısı kesilen bir genç. Bu genç yaşadığı tüm felakete rağmen hayata sıkı sıkıya bağlı.”
 
YİNE GİDECEKLER 
Yeryüzü Doktorları, daha önce de Somali, Filistin, Bosna Hersek gibi ülkelere gönüllü olarak giderek buradaki yaralı ve muhtaçlara tıbbi destek vermişti. Gazze’de yüzlerce yaralıyı muayene edip sayısız ameliyat yapan doktorlar, sayılarını artırarak önümüzdeki günlerde yeniden Gazze’ye gidecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler