Halo Dayı Başkent'e getiriliyor

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kurtlar Vadisi dizisinde Halo Dayı karakteri ile tanınan ünlü oyuncu Sönmez Atasoy'un cenazesi, yakınları tarafından Ankara’ya götürüldü.Sakarya Fırat Dizisi'nde 'Mürsel Ağa'yı canlandıran, ancak Kurtlar Vadis

Halo Dayı Başkent'e getiriliyor

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kurtlar Vadisi dizisinde Halo Dayı karakteri ile tanınan ünlü oyuncu Sönmez Atasoy'un cenazesi, yakınları tarafından Ankara’ya götürüldü.

Sakarya Fırat Dizisi'nde 'Mürsel Ağa'yı canlandıran, ancak Kurtlar Vadisi dizisinde 'Halo Dayı' karakteriyle hafızalara kazınan Sönmez Atasoy'un ölümü, Isparta'daki oyuncu arkadaşlarını da üzdü. Yakınları ve set arkadaşları tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi morgundan alınan cenazesi Ankara’ya götürüldü.

Tiyatro sanatçısı, yazar, yönetmen Sönmez Atasoy için yarın saat 10.30'da Ankara Büyük Tiyatro'da tören yapılacak. Atasoy, Kocatepe Camii'nde cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

Sönmez Atasoy’un vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Isparta Valisi Süleyman Oğuz, “Ben onun çok sevildiğini düşünüyorum. Oyunlarda her zaman iyi insan tipini göstermiştir. Allah bize onu sevin demeseydi biz sevemezdik. Allah taksiratını affetsin. Herkes çok üzüldü. Ama elden bir şey gelmez. Biz kendisini Isparta’dan gönderdiğimiz için, onu fahri hemşehrimiz kabul ediyoruz.” dedi.

Sönmez Atasoy’un Anadolu’nun tüm şahsiyetlerinin adeta kristalize olmuş şekli olduğunu ifade eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, aynı Anadolu gibi kucaklayıcı bir insan olduğunu vurguladı. Kurtlar Vadisi dizisini Sönmez Atasoy’u görmek için izlediğini söyleyen Rektör Prof.Dr. Hasan İbicioğlu şunları ekledi: “İlimizde bir dizide rol aldığı için çok sevinmiştim. Her ölüm erkendir. Sönmez ağabeyimizin ölümü ise bizleri derinden sarstı. Allah kendisine rahmet eylesin.”

Sönmez Atasoy’un naaşı yola çıkarılırken rol arkadaşları ve sevenleri birbirlerine sarılarak ağladı. Cenaze arabası alkışlar eşliğinde yola çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam