Hale öğretmenin organları yola çıktı

 Giresun'un Tirebolu ilçesinde meydana gelen trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen anaokulu öğretmeni Hale Çelik'in (22) organları yapılan başarılı operasyon sonucu alınarak, Ankara, Trabzon ve Erzurum'a gönderildi.  Organların ailesi tarafından b

Hale öğretmenin organları yola çıktı

 

Giresun'un Tirebolu ilçesinde meydana gelen trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen anaokulu öğretmeni Hale Çelik'in (22) organları yapılan başarılı operasyon sonucu alınarak, Ankara, Trabzon ve Erzurum'a gönderildi. 
 
Organların ailesi tarafından bağışlanması üzerine Ankara ve Trabzon'dan iki özel ekip, Giresun'a geldi. Ekipler, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde Hale Çelik'in bağışlanan korneaları, kalbi, böbrekleri ve karaciğerini başarılı bir operasyonla aldı. Hale Çelik'ten alınan kalp ile kornealar helikopterle önce Samsun'a, oradan da Sağlık Bakanlığı'na ait özel bir uçakla Ankara İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, böbrekler Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ve karaciğer de Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne gönderildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam