Hakkari'de çatışma: 1 şehit

operasyonda çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Mete Han şehit oldu, 1 terörist ölü ele geçirildi

Hakkari'de çatışma: 1 şehit

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin kırsal kesiminde sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Mete Han şehit olurken 1 terörist ölü ele geçirildi.

Kuzey Irak'taki bir grup terörist Şemdinli İlçesi'nin sınır kesimindeki timlere ateş açarken 1 güvenlik görevlisi yaralandı.

Hakkari ili Yüksekova İlçesi'nin dağlık arazi kesiminde arazi arama- tarama operasyonu sürdürülürken bir grup PKK'lı terörist ile karşılaşıldı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında Jandarma Uzman Çavuş Mete Han şehit oldu. Çıkan çatışmada 1 terörist Kalaşnikof marka tüfeği, 1 telsizi ile birlikte ölü ele geçirildi. Bölgede operasyona devam ediliyor.

ŞEHİT EVİNDE YAS

Teröristlerin açtığı ateşle şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mete Han'ın Manisa Soma’daki ailesinin evine ateş düştü. Yüksekova’da PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Hakkari Jandarma Özel Harekat Taburu’nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Mete Han'ın Manisa'nın Soma İlçesi’nde oturan ailesi gece yarısı aldıkları acı haberle sarsıldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan gelen telefonla 2 çocuğundan birinin şehit düştüğünü öğrenen anne Akife Han sinir krizi geçirirken, metanetini koruyan babası Osman Han, “Türkiye için bu şehit ilk değil. Benim gibi birçok baba evladını yitirdi. Biz evlatlarımızı asker yapmak için yetiştiriyoruz. Acımız ne kadar büyük de olsa evladımızın vatan toprağını korumak için şehit düşmüş olması teselli veriyor” diye konuştu.

Aslen Balıkesir'in İvrindi İlçesi'nden olan Han Ailesi, İstasyon Mahallesi’ndeki evlerinde taziyeleri kabul etti. Baygınlık geçiren Akife Han’ı komşuları teskin etmeye çalıştı. Bekar olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Mete Han’ın cenazesinin, bugün Parkaaltı Camii’nde kılınacak namazın ardından Soma Belediye Şehitliği'nde toprağa verileceği bildirildi. Mete Han’ın 3.5 yıllık uzman çavuş olduğu bildirildi.

IRAK SINIRINDAN ATEŞ AÇILDI: 1 YARALI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırı bölgesinde görev yapan güvenlik güçlerine dün gece bir grup terörist tarafından taciz ateşi açıldı. Taciz ateşi açılan bölge anında destek silahlarıyla ateş altına alındı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu 1 güvenlik görevlisi yaralandı. Bingöl ili Karlıova ilçesi dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgüt mensuplarına ait 215 kilo gıda maddesi ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam