Hakim, 'kızına sahip çıksaydın'

 İzmir'de, parkta otururken içeceğine ilaç koyup uyuttukları 15 yaşındaki H.S.'ye tecavüz ettikleri ve bu anları görüntüleyip şantaj yaptıkları iddiasıyla 18 yıla kadar hapsi istenen iki genç, 2 yıl sonra tahliye oldu. İddiaya göre mahkeme başkanı, H.S.'n

Hakim, 'kızına sahip çıksaydın'

 

İzmir'de, parkta otururken içeceğine ilaç koyup uyuttukları 15 yaşındaki H.S.'ye tecavüz ettikleri ve bu anları görüntüleyip şantaj yaptıkları iddiasıyla 18 yıla kadar hapsi istenen iki genç, 2 yıl sonra tahliye oldu. İddiaya göre mahkeme başkanı, H.S.'nin tahliyelere itiraz eden annesine "Kızına sahip çıksaydın" dedi. Kızın avukatı, tarafsızlığını yitirdiğini öne sürdüğü hâkimi, salonda duruşma bekleyen meslektaşlarını da tanık olarak göstererek HSYK'ya şikâyet etti. 

 

İÇECEĞE İLAÇ KOYDULAR 

Lise öğrencisi H.S., 2 yıl önce kendisini telefonla arayan 17 yaşındaki mahalle arkadaşı U.Ç.'nin çağırması üzerine parka gitti. Burada U.Ç. ve iki arkadaşının ısrarı üzerine alkol alan H.S., bir süre sonra kendinden geçti. İddiaya U.Ç. ile ikisi de 20 yaşında olan arkadaşları F.Ç. ve A.K. içeceğine ilaç koydukları küçük kızı parkın tenha bir yerine götürdü. Burada F.Ç. ve U.Ç. kendinden geçmiş haldeki küçük kıza tecavüz ederken A.K. ise cep telefonuyla kayıt yaptı. Kendine gelen küçük kız, tecavüze uğradığını anlasa da korkudan kimseye bir şey söyleyemedi.

 

İNTERNETTE YAYINLADI 

Ancak bir süre sonra A.K. görüntülerle tehdit ederek H.S.'yi kendisiyle birlikte olmaya zorladı. Küçük kız kabul etmeyince A.K. görüntüleri, bir sosyal paylaşım sitesinde yayınladı. Bunalıma giren küçük kız, evde sık sık bayılmaya başladı. Yaşadıklarını da durumdan şüphelen ailesinden daha fazla saklayamadı. Aile hemen 3 gençten şikâyetçi oldu. Zanlılardan yaşı 18'den küçük olan U.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dosyası da "cinsel istismar" suçundan çocuk mahkemesine gönderildi. Tutuklanan F.Ç. ve A.K. hakkında ise "çocuğun cinsel istismarı ve şantaj" suçlarından 18'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmaları, ailelerin talebiyle gizli yapıldı. Geçtiğimiz hafta görülen son duruşmada ise mahkeme F.Ç. ve A.K.'nin tahliyelerine karar verdi. H.S.'nin annesi tahliyelere itiraz etti. İddiaya göre bu sırada mahkeme başkanı, anneye "Kızına sahip çıksaydın" dedi. 

 

REDDİ HÂKİM TALEBİ 

Tutanaklara geçmeyen bu sözlere, daha sonraki duruşmalar için salonda bekleyen bazı avukatlar da tanık oldu. H.S.'nin avukatı Mehmet Şeher Özterzi, mahkeme başkanının tarafsızlığına şüphe düşüren ve oyunu belirten şekilde beyanlarda bulunduğunu, mağdur aileyi daha da mağdur ettiğini öne sürerek reddi hâkim talebinle bulundu. Özterzi, sanıkların kaçma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle tahliyelere de itiraz etti. Avukat Özterzi, duruşma salonunda davalarını bekleyen diğer avukatları da tanık göstererek, hâkimi HSYK'ya şikâyet etti. Okulunu değiştirmek zorunda kalan ve bugün 17 yaşına gelen H.S.'nin ise psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler