Haftaya kar geliyor

Romanya üzerinden gelecek soğuk havanın Akdeniz'den gelecek yağışla birleşmesi önümüzdeki günlerin bol yağışlı geçmesini neden olacak. Bugün öncelikle Marmara ve Batı Karadeniz soğuyacak. Yaklaşık 5-6 gün Türkiye'de yağışlar devam edecek. Kış mevsimi etki

Haftaya kar geliyor
Romanya üzerinden gelecek soğuk havanın Akdeniz'den gelecek yağışla birleşmesi önümüzdeki günlerin bol yağışlı geçmesini neden olacak. Bugün öncelikle Marmara ve Batı Karadeniz soğuyacak. Yaklaşık 5-6 gün Türkiye'de yağışlar devam edecek.

Kış mevsimi etkisini göstermeye başlıyor. Yılbaşı öncesini Türkiye soğuk ve yağışlı geçirecek, birçok yerde kar yağışları görülecek.

Bugün havanın soğumasıyla birlikte yarın Bolu, Afyon ve Sivas başka olmak üzere yağışlar iç kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yarın Marmara, Akdeniz ve İç Anadolu boyunca yağış var.

Pazartesi günü Marmara ve Ege'de poyraz kuvvetli esecek, denizciler dikkatli olmalı. Kuvvetli poyrazla birlikte hava çok soğuk olacak, hissedelen sıcaklık 5 dereceye inecek.

Salı gününden itibaren yine Polonya üzerinden daha soğuk hava gelecek. Yeni soğuk hava dalgasıyla birlikte İstanbul'da dahi karla karışık yağmur bekleniyor, yükseklere kar da yağabilir.

Batı bölgelerdeki kayak merkezlerinde kar kalınlığının oldukça artması bekleniyor.

İSTANBUL'A ÇARŞAMBA GÜNÜ YILIN İLK KARININ DÜŞMESİ BEKLENİYOR

İstanbul'da hava sıcaklığının azalmaya devam ederek mevsim normallerinin altına ineceği ve çarşamba günü kente yılın ilk karının düşmesinin beklendiği bildirildi.
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığının, dün sağanak yağışla birlikte düşmeye başladığını söyledi.
Yağışlı havanın yarın ve ertesi gün de devam etmesinin beklendiğini ifade eden Yıldırım, hava sıcaklığının önümüzdeki hafta düşmeye devam ederek mevsim normallerinin altına ineceğini kaydetti.
Yıldırım, bugün hava sıcaklığının maksimum 11 derece olduğunu belirterek, "Yarın hava sağanak yağışlı 10, pazartesi sağanak yağışlı 8, salı sağanak yağışlı 6 ve çarşamba karla karışık yağmurlu, yüksek yerlerde kar yağışlı 5 derece olarak bekleniyor" diye konuştu.
Yurdun, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde bulunduğunu dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin bu yağışlı havaya ilave olarak pazartesi akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisi altına gireceğini vurguladı.
Yıldırım, özellikle pazartesi akşam saatlerinde rüzgarın yıldız ve poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini bildirdi.
Mustafa Yıldırım, etkili yağış sonucu son 24 saatte metre kareye Eminönü'nde 30, Göztepe'de 29, Kartal'da 23, Sarıyer'de 26, Kumköy'de (Kilyos) 21, Florya'da 17, Şile'de 15 ve Samandıra'da 18 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

Haberi şimdiden vereyim: Yılbaşında bol kar var / Cemal Saydam

Bugünden itibaren ılıman hava gidiyor, soğuklar geliyor. Bir daha ne zaman ısınacağımız da belli değil

Aralık ayının sonlarına doğru nihayet kış kendini göstermeye başlıyor. Bugün öğlen saatlerinde Trakya'dan yurda girecek olan soğuk hava halen doğuda etkili olan ılıman havayı her saat daha doğuya itecek ve pazar günü Trabzon-Diyarbakır hattının batısında etkili olmaya başlayacak.
Bu nedenle yurt genelinde sıcaklıklar 4-5 derece azalacak ve gece-gündüz neredeyse aynı kalmak şartı ile örneğin İstanbul'da 5 derece civarına, Ankara'da sıfır ve hemen altına inecek. Antalya, İzmir gibi ılıman merkezlerimizde dahi sıcaklıklar 10-15 derece aralığına gerileyecek ve elbette yağmur da gelecek.
Hafta sonunda ve gelecek haftanın ilk günlerinde tüm yurt yağış alacak. Yağışların hafta sonunda ve başında yağmur ve sulu kar, yükseklerde pazar gününden itibaren de kar olması bekleniyor.

Salıdan itibaren hava sertleşecek
Ancak salı gününden itibaren özellikle batıda poyraz her geçen saat daha da sertleşecek. Bununla birlikte hava sıcaklıklarının maalesef daha da azalması ile yağışların deniz seviyesinde dahi sulu kar ve kara dönmesi muhtemel. Yani bu sene “White Christmas” yani beyaz Noel büyük bir ihtimalle gerçekleşecek ve batıda dahi bol kar alacağız.
Haftanın ikinci yarısı ise tüm yurtta maalesef çok soğuk ve etkili kar yağışlı olacak. Tüm yurtta kar yağacak, doğuda yolların kardan kapanması ihtimali çok yüksek.
Yağışlar perşembe günü iç ve doğuya kayacak ve batıda bulut da kalmayacağı için etkili gece ayazları olacak, seracıların dikkatine. İç bölgelerde sıfırın altında 10 derece ve daha aşağılara inecek soğuk hava Ege, İç Ege ve tüm Akdeniz bölgesinde de dona neden olabilir. Bu nedenle şimdiden saman balyalarınızın dumanlarını, poyraz rüzgarları ile bahçelerinize duman getirecek şekilde yerleştirmenizde yarar var. Ayrıca batıdaki kayak merkezlerimiz bekledikleri kara bu akşamdan itibaren bol bol kavuşacak.
“Hocam şu tahmini biraz uzatabilir ve de yeni yılı nasıl karşılayacağız tahmininde bulunabilir misin?” diye soruyorsanız, bu uzun soluklu bir nefesten sonra bu tahmini de yapayım.
Bu sene yeni yıla karla gireceğimizin haberini vereyim, hem de bayağı etkili yağışların beklendiği bir döneme gireceğimiz müjdesiyle.
Özetle bugün, tüm yurtta Sahra'nın o ılıman havasına uzun süreliğine veda edeceğimiz bir gün, akşama kalmadan da batıda soğuk hava başlayacak ve başlayış o başlayış. Bakalım ne zaman ısınırız artık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam