Hacı adaylarına rahatlık!

Karaman, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve A tipi seyahat acentalarınca başkanlığın gözetiminde gerçekleştirilen hac organizasyonun, bu yılki hazırlıklarının büyük ölçüde tamamladığını söyledi. Hacı adaylarının Türkiye'deki yakınlarıyla rah

Hacı adaylarına rahatlık!
Karaman, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve A tipi seyahat acentalarınca başkanlığın gözetiminde gerçekleştirilen hac organizasyonun, bu yılki hazırlıklarının büyük ölçüde tamamladığını söyledi.

Hacı adaylarının Türkiye'deki yakınlarıyla rahat haberleşmesini sağlamak için Türk Telekom ile ortak bir çalışma yaptıklarını da bildiren Karaman, "Bu yıl ilk defa hacı adaylarına Suudi Arabistan'da geçerli olan bir GSM kartı verilecek.

Hacılarımız bu kartın numarasını yakınlarına bildirecek ve hac süresince onlarla rahat bir şekilde iletişim kurabilecek' diye konuştu.

Karaman, yurt dışı görüşmelerde arayana da aranılana da ücret yazıldığını, bunun da ülke ekonomisi için olumsuz sonuçları olduğuna dikkati çekerek, Türk Telekom ile yapılan çalışma sonrasında artık sadece arayan kişiye ücretlendirme yapılacağını belirtti.

Karaman, "Hacılarımızın Türkiye'yi aramaları büyük bir külfet oluyordu. Bu uygulamayla onları rahatlatacağımızı umuyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam