Habu kuyruği kaça kesiysin?

Hayvan tedavilerinin ve bakımlarının önemli olduğunu vurgulayan Veteriner Hekim Ahmet Zeki Gültepe; Köpek, kedi gibi evcil hayvanların bakımlarında göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.Ne tür tedaviler yaptıklarından bahseden Gültepe “Onlar bizim çoc

Habu kuyruği kaça kesiysin?

Hayvan tedavilerinin ve bakımlarının önemli olduğunu vurgulayan Veteriner Hekim Ahmet Zeki Gültepe; Köpek, kedi gibi evcil hayvanların bakımlarında göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ne tür tedaviler yaptıklarından bahseden Gültepe “Onlar bizim çocuklarımız gibi onlarla uğraşmak gerçekten bir okadar zor olduğu gibi de aynı zaman da eğlenceli ve huzur verici’’ dedi.

Gültepe sözlerine şöyle devam etti, “Evcil hayvanlarla ilgili her türlü cerrahi müdahale, iç ve dış parazitlerin tedavileri, pedükür, ağız, diş sağlığı kontrolünü ve tedavisini yapıyoruz. Evcil hayvanlarda kesinlikle 3 ayda bir iç parazit tedavisi hap verilerek yapılmalı, 2 ayda bir dış parazit dediğimiz pire, kene gibi parazitlerin tedavisi aynı zamanda yılda bir defada ayrı bir aşı vuruyoruz ve kısırlaştırma da yapıyoruz. Kliniğimiz de aynı zamanda hayvanın bacağında, çenesine, herhangi bir yerinde oluşan tek parçalı kırıklarında tedavisini yapıyoruz. Evcil hayvanlarımızın Röntgen ve kan tahlillerini yapıyoruz. Bizde kayıtlı olan evcil hayvan sahiplerinin kedisinin, köpeğinin aşı ve kontrol zamanları geldiğinde arayıp haberdar ediyoruz, Trabzon Pati Veteriner kliniği 7 gün 24 saat Trabzon halkının hizmetini açıktır. Evcil hayvan sahipleri köpek yada kedilerinin bakımlarına son derece dikkat etmeliler hayvanlarına kesinlikle kuru mamadan başka bir şey yedirmemeliler’’ dedi.

Evcil hayvanların kulak, kuyruk kesimlerinden bahseden Gültepe ’’ Artık kulak, kuyruk, ses teli, kesimi yok yapılması yasak ve son derce tehlikeli sonuçları da beraberinde getiriyor sadece kaza geçirmiş ve artık hayvana acı veren tedavisi yapılamayacak durumlarda kesim işlemi yapılıyor.’’ İfadelerini kullandı.

Size hiç köpeğinin kulağını ya da kuyruğunu kestirmek için geldiler mi? sorusuna cevap veren Gültepe başından geçen komik olayı da şöyle anlattı. “Tabi ki gelen oldu bana, habu köpeğin kulani kaça kesiysin? diye soran vatandaş oldu’’ dedi. Sözlerine devam eden Gültepe ‘’Trabzon’da 100’e yakın klinik var herkesin elini taşın altına koyması gerekir evcil hayvanlar ve sokak hayvanları için neler yapılabilir bunları oturup konuşmaları lazım. İler ki günlerde belki Trabzon’da Belediyenin, hayvanlar koruma derneğinin ve kliniklerin yardımları ile evcil hayvanlar için bir güzellik yarışması da düzenlenebilir. Bu Trabzon için hayvan severler için güzel bir etkinlik olur ancak bir kişinin yapabileceği bir şey değildir bu.

Buradan aynı zamanda vatandaşlara da çağrıda bulunmak istiyorum. Trafikte bir hayvana çarpıklarında onu bırakıp gitmesinler alıp veterinere götürsünler, o hayvanın tedavisi ve hasarın parasını sigorta ve devlet artık karşılıyor bu kanun daha yeni çıktı ve bunu pek fazla bilen vatandaş yok lütfen duyarlı olalım’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler