Güneş enerjisiyle çalışan araç

TÜBİTAK tarafından İzmir'de düzenlenen Formula-G yarışlarına hazırlanan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) öğrencileri güneş enerjisi ile çalışan araçlarını vatandaşlara tanıttı.Trabzon Caddesinde sergilenen aracı dikkatle inceleyen Kahramanmaraş

Güneş enerjisiyle çalışan araç

TÜBİTAK tarafından İzmir'de düzenlenen Formula-G yarışlarına hazırlanan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) öğrencileri güneş enerjisi ile çalışan araçlarını vatandaşlara tanıttı.

Trabzon Caddesinde sergilenen aracı dikkatle inceleyen Kahramanmaraşlılar, ilk kez güneş enerjisi ile çalışan araba görmenin şaşkınlığını yaşadı.

KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde öğrenim gören 15 kişilik öğrenci grubu tarafından hazırlanan güneş enerjisi ile çalışan araba Trabzon Bulvarı Özel İdare İş Merkezi önünde sergilendi.

Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan KSÜ Formula G takımı, araçla ilgili vatandaşlara teknik bilgiler verdi. Hayatlarında ilk kez güneş enerjisi ile çalışan aracı gören Kahramanmaraşlılar ise uzun uzun araca bakarak meraklarını giderdiler.

KSÜ Formula G Takım Direktörü Cem Kamiloğlu, yaklaşık 6 ayda hazırladıkları arabaları ile 70 kilometre hıza ulaşabildiklerini söyledi.

TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen yarışın 5-11 Temmuzda İzmir Pınarbaşı pistinde gerçekleştirileceğini hatırlatan Kamiloğlu, "Eksikliklerimize rağmen yarışta iddialıyız. Yarışta hem üniversitemizi, hem de Kahramanmaraş'ı temsil edecek olmamız bize gurur veriyor. İnşallah başarılı bir sonuçla Kahramanmaraş'a dönmeyi arzuluyoruz" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam