Gümrük'te büyük vurgun..!

Seccade olarak beyan edilen mallar gümrükte kontrole takıldı. Gümrük ekipleri yaptıkları incelemelerde konteynırda bulunan eşyanın, beyan edildiği gibi seccade değil sigara olduğunu belirledi. Bu durum, operasyonu yapan ekipler arasında 'Bu seccadeler sağ

Gümrük'te büyük vurgun..!

Seccade olarak beyan edilen mallar gümrükte kontrole takıldı. Gümrük ekipleri yaptıkları incelemelerde konteynırda bulunan eşyanın, beyan edildiği gibi seccade değil sigara olduğunu belirledi. Bu durum, operasyonu yapan ekipler arasında 'Bu seccadeler sağlığa zararlı' esprilerine yol açtı.

Kuzey Afrika Ülkesi Liberya’dan Türkiye’ye yola çıkan gemi önceki yükünü Ambarlı Gümrüğü’ne boşalttı. Seccade ve notebook bilgisayar olarak beyan edilen üç konteynırda 1 milyon 100 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Söz konusu sigaraların piyasa değeri 4.2 milyon TL olarak hesaplanıyor.
 
İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri ile Ambarlığı Gümrüğü, Liberya’dan gönderilen üç konteynırda kaçak sigara olduğu bilgisini aldı. Dedektör köpek Lily'nin de kullanıldığı aramalarda eldeki istihbaratın doğru olduğu ortaya çıktı.
 
SECCADE DİYE BEYAN ETTİLER SİGARA ÇIKTI
 
Seccade olarak gösterilen iki konteynırda önceki gün yapılan aramada 705 bin kaçak sigara yakalandı. Bir diğer konteynırda ise şu sıralarda arama yapılıyor. Bu konteynırda ise 800 bin adet kaçak sigara olduğu öğrenildi.
 
İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Tevfik Usta’nun denetiminde yapılan aramalarda elde edilen sigaranın A.K. isimli bir kişiye ait olduğu öğrenildi. Gümrük kaynakları söz konusu ismi ve firmanın paravan olabileceğini ifade ederek gerçek isme ulaşılmaya çalışıldığını söyledi.
 
Konu ile ilgili soruşturmanın Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler