Gülmekten ölesiye korkuyor

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nin Selimiye Köyü’nde restoran işleten ve bölge halkının altın kaplama dişlerinden dolayı ’Altındiş Osman’ diye tanıdığı 62 yaşındaki Osman Şengül, sokağa çıkmaya korkuyor. Altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle tedirgin olduğun

Gülmekten ölesiye korkuyor

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nin Selimiye Köyü’nde restoran işleten ve bölge halkının altın kaplama dişlerinden dolayı ’Altındiş Osman’ diye tanıdığı 62 yaşındaki Osman Şengül, sokağa çıkmaya korkuyor. Altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle tedirgin olduğunu söyleyen Şengül, "Muğla’da beni görenler ’Ağzında servet yatıyor’ diye birbirlerine gösteriyor. Sokağa çıkmaya korkuyorum" dedi.

34 yıllık restoran işletmecisi Osman Şengül, 13 yıl önce yaklaşık bin 800 lira vererek üst dişlerinden 12’sini altın kaplattı. Şengül, deniz kenarında çalıştırdığı ’Osman Place’ adlı restoranında hem tatile gelerek otellerde kalanların hem de tekneleriyle gelen turistlerin ilgi odağı oldu. Dişleri rahatsızlanınca çareyi altın kaplatmakta bulduğunu kaydeden Osman Şengül, bunu öncelikle kendi zevki için yaptırdığını söyledi. Hırsızlık ve kapkaç olaylarının fazlalaşması nedeniyle büyük şehirlerde gülmeye korkar hale geldiğini belirten Şengül, bir ara kaplamaları söktürmeyi bile düşündüğünü dile getirdi. Sonunda çareyi büyükşehirlere gitmemekte bulduğunu anlatan Şengül, "Bu dişlerim yazın işime yarıyor. Çünkü restoranın önünden geçen turiste gülümsüyorum. Altın dişlerimi gören birlikte fotoğraf çektirmek için restoranıma geliyor. Cana yakın davranınca da oturup bir şeyler yiyip içiyorlar" diye konuştu.

Turistlerin bu yakınlığı üzerine restoranın giriş bölümünün üstüne İngilizce olarak ’Every day is holiday, every day is raki day. Dont worry try to be happy Osman. 008 The man with the golden teeth" (Her gün tatil, her gün rakı günü. Takma kafana, mutlu olmaya çalış Osman. 008 Altın dişli adam) yazısını astığını kaydeden Osman Şengül, bu yazıyı okuyanların da yolda kendisini çevirip dişlerine baktığını belirtti.

Şengül, yaklaşık 10 yıldır korkusundan Muğla dışına çıkmadığını, İstanbul, Ankara ve İzmir’i çok özlediğini kaydetti. Şengül, "Şimdi bir de altın fiyatları yükseldi, iyice gidemez oldum. Muğla’da beni görenler ’Ağzında servet yatıyor’ diye birbirlerine gösteriyor. Sokağa çıkmaya korkuyorum. Çünkü bu dişlerin şu andaki değeri 4 bin lirayı buluyor. Sürekli de ağzım kapalı gezemem ki" dedi.

ALTIN KAPLAMA TARİHE KARIŞTI Diş Hekimi Nail Yaralı, altın fiyatlarının çok artması nedeniyle artık altın kaplama dişlerin tarihe karıştığını belirtti. Yaralı, "Bir dişin porselen kaplaması hekimine göre 200- 600 lira arasında değişiyor. 24 ayar altın yumuşak olduğundan diş kaplamada kullanılmaz. Bu nedenle 18 veya 20 ayar tercih ayar. Bir diş için 1.5 gram gider. Şu anda 18 ayar altının gramı 84.40 lira. 1.5 gramı 126.60 yapar. Bir diş için işçiliği en aşağıdan yani resmi rakam olan 200 liradan tutsak altın kaplamalı tek dişin maliyeti 326.60 yapar. Bunu 12 ile çarptığınız zaman da 3 bin 919.20 yani kısaca 4 bin lira demek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam