Güllü ninenin yaşam savaşı!

Çanakkale'de 72 yaşındaki Güllü Ebe, yaşına rağmen her gün 4 kilometre yürüyerek keçilerini doyurmak için çalı kesip, sırtında taşıyarak evine dönüyor.Çanakkale merkeze bağlı Atikhisar Köyü'ndeki gecekondusunda tek başına yaşayan Güllü Ebe, geçimini sağla

Güllü ninenin yaşam savaşı!

Çanakkale'de 72 yaşındaki Güllü Ebe, yaşına rağmen her gün 4 kilometre yürüyerek keçilerini doyurmak için çalı kesip, sırtında taşıyarak evine dönüyor.

Çanakkale merkeze bağlı Atikhisar Köyü'ndeki gecekondusunda tek başına yaşayan Güllü Ebe, geçimini sağlamak için 4 keçiye bakıyor.

Ancak kış mevsiminde doğa şartlarının iziin vermemesi nedeniyle keçilerini meraya çıkaramayan Güllü Ebe, parası olmadığından keçilerine yem alamıyor. Çareyi ormandan çalıları kesip evinin bahçesinde yaşayan keçilerine getirmekte bulan Güllü Ebe, bu iş için her gün 4 kilometre yolu yürüyerek kat ediyor. Baltasıyla ormandan keçilerinin yiyebileceği çalıları kesiyor.

Bunları yaptıktan sonra da dönüş yolculuğunda 2 kilometre boyunca çalıları sırtında köye taşıyor. Çanakkale-Çan karayolunda asfaltın kenarından elinde bastonu, sırtında ağır yüküyle yürüyen Güllü ninenin çabası görenlerin dikkatini çekiyor.

Güllü Ebe, Atikhisar Köyü’nde bir gecekonduda yaşadığını, çoluk çocuğunun evlenip gittiğini ve yalnız kaldığını söyledi. Keçilerine yem alacak parası olmadığı için bu çileye katlandığını söyleyen Güllü Ebe, “Her gün uzun yolu yürüyorum.

Çok zor ama keçilerimi aç bırakamam.Biz nasıl yemek istiyorsak onlar da yem istiyor. Yazın sütünü sağıp içiyorum, satıyorum. Garibanım. Yapacak başka bir şey yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam