Gönüllü Türk gençler Suriye'de

 Beşar Esad'a bağlı Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmaların her geçen gün Türkiye sınırına dayandığı Suriye'de, rejime karşı kurulan Türkmen Ordusu bünyesine katılan gönüllüler arasında çok sayıda Türk vatandaşı da bulunuyor.  Ülkede,

Gönüllü Türk gençler Suriye'de

 

Beşar Esad'a bağlı Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmaların her geçen gün Türkiye sınırına dayandığı Suriye'de, rejime karşı kurulan Türkmen Ordusu bünyesine katılan gönüllüler arasında çok sayıda Türk vatandaşı da bulunuyor. 

 

Ülkede, rejim yanlısı Suriye Ordusu ile muhalifler arasında yaşanması beklenen 'büyük savaş' öncesi hem Arap muhalifler; hem de yeni kurulan Türkmen Ordusu, asker ve silah gücünü arttırmayı planlıyor. 

 

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Türkmen köylerinde varlığını sürdüren Türkmen Cepheleri bir çatı altında birleşerek Türkmen Ordusu'nu kurdu. Kuruluşu resmi olarak da açıklanan Türkmen Ordusu bünyesine gönüllü Türk gençler de katılıyor. 

 

Suriye Türkmenlerine destek amaçlı gönüllü olarak Türkiye'den Suriye'ye geçtiklerini belirten ve kendilerine 'Mücahit' diyen Türk gençlerinden Yakup, adının 'La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah' olduğunu söyledi. Yakup "buradaki zulmü bütün dünya görüyor ama sessiz kalıyor. Bize kimseden fayda yok. Bütün Müslüman kardeşlerimi buraya cihada çağırıyorum" dedi. 

 

Saflarını gönüllü Türk gençleriyle güçlendiren Türkmen Ordusu, Lazkiye kentine bağlı Akçabayır, Al-Vadi, Bayır, Bucak, Dırra, Gebelli ile çok sayıda Türkmen köyünün güvenliğini sağlıyor. Rejim yanlısı Suriye ordusunun giremediği Türkmen köylerindeki hükümet binaları da Türkmen Ordusu tarafından ele geçirilmiş durumda

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam