Gönül köprüsü buluşturdu

'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Trabzon'dan Bitlis'in Ahlat ilçesine öğrencileri ile birlikte gelen Fahriye Yeni isimli öğretmen, yıllar önce ilkokul öğrencisini kaymakam olarak karşısında görünce duygu dolu anlar yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (M

Gönül köprüsü buluşturdu

'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Trabzon'dan Bitlis'in Ahlat ilçesine öğrencileri ile birlikte gelen Fahriye Yeni isimli öğretmen, yıllar önce ilkokul öğrencisini kaymakam olarak karşısında görünce duygu dolu anlar yaşandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında yarıyıl tatili nedeniyle Trabzon'dan Ahlat ilçesine öğretmenleri nezaretinde gelen öğrenciler, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi. İlçeye gelen misafirlere hoş geldin demek ve bir ihtiyaçlarının olup olmadığını öğrenmek için ziyaret eden İlçe Kaymakam Şentürk, kısa bir muhabbetin sonun da Fahriye Yeni isimli öğretmenin Trabzon'un Çaykara İlçesi Cevdet Sunav İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğretmeni olduğunu öğrendi. Kısa bir şaşkınlığın ardından duygu dolu anlar yaşayan Kaymakam Şentürk ve öğretmeni Yeni'nin sevinçleri, heyecanları ve mutlulukları gözlerinde okundu. Yeni, yıllar sonra bir öğrencisiyle karşılaşmanın şaşkınlık ve heyecanını üzerinden atmaya çalışırken, çevresindekilere ise öğretmenliğin güzel yanlarını anlattı.

Halen Trabzon Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yaptığını anlatan Fahriye Yeni, insanın ummadığı bir zamanda öğrencisi ile karşılaşmanın çok güzel duygular olduğunu söyledi.

 İnsanın hiç ummadığı bir yere gitmesi, orada yıllar önce okuttuğu öğrencisini de bir makamda görmesi, insana nasıl bir mutluluk yaşattığını anlatmanın çok zor olduğunu belirten Yeni, "Benim buralara geleceğim hiç aklıma gelmezdi. Gelip de bir öğrencimi görmek hiç aklıma gelmezdi. İnanınız çocukluğu da beyefendiydi, şimdide beyefendi. Ablası ve kendisi benim öğrencimdiler. Biri hanımefendiydi diğeri beyefendi. Kendi köyümdeki okuldan görevim başka bir yere çıkınca o zaman öğrencilerimden ayrıldım" dedi.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ise yıllar sonra kendisini okutan ve emek veren öğretmeni ile tesadüfen karşılaşmanın çok güzel ve anlamlı olduğunu kaydederek, "Ben öğretmenimi önce çıkaramadım. Ama Fahriye öğretmenim beni tanıdı. Ben ve ablam, Trabzon'un Çaykara İlçesi Cevdet Sunav İlköğretim Okulu'nda Fahriye öğretmenin öğrencileriydik. Daha sonra öğretmenimizin başka bir okula tayini çıkınca ondan ayrıldık. Bir daha da hiç görüşmedik. Öğretmenim beni tanıması gerçekten çok güzeldi. Şimdi Ahlat'ta öğretmenimi görmenin sevinç ve mutluluğu içerisindeyim" dedi.

Daha sonra Trabzon'dan gelen öğrenci ve öğretmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Kaymakam Şentürk, uzun uzun sohbet ederek hasret giderdiği öğrenmeni ve öğrencilerini memleketleri Trabzon'a uğurladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam