Gol kralı sessiz kral oldu!

"Eskisi gibi yürümek koşabilmek istiyorum"Konyaspor'da oynadığı dönemde gol kralı olan ve 2005 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olan Zafer Biryol, kısa süren Fenerbahçe macerasının ardından tekrar Anadolu takımlarına döndü. Son olarak ikinci lig ekiplerin

Gol kralı sessiz kral oldu!

"Eskisi gibi yürümek koşabilmek istiyorum"

Konyaspor'da oynadığı dönemde gol kralı olan ve 2005 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olan Zafer Biryol, kısa süren Fenerbahçe macerasının ardından tekrar Anadolu takımlarına döndü. Son olarak ikinci lig ekiplerinden Konya Torku Şekerspor'a transfer olan Biryol rahatsızlığı nedeni ile zor günler geçiriyor.

Futbola Beşiktaş altyapısında başlayan ve yine Siyah Beyazlı takımda profesyonelliğe ilk adımını atan Zafer Biryol, (34) başta Mersin İdmanyurdu olmak üzere, Göztepe, Konyaspor, Fenerbahçe, Bursaspor, Rizespor ve Altay gibi kulüplerde forma giydi.

7 kez milli olan Zafer Biryol'un altın yılları Konyaspor’da geçti. 2003-2004 sezonunda 33 maçta attığı 25 golle Süper ligde gol kralı olarak tüm Türkiye ye ismini oynadığı futbol kadar gol krallığı ile bir kez daha kazıdı.

F.BAHÇE MACERASI

Dilinden çok ayaklarını konuşturan hiçbir zaman rakip futbolcu ya da hakemle tartışmayan Biryol'a Konyasporlu taraftarlar tarafından sessiz kral lakabı verildi. 2005 sezonunda Konyaspor’dan Fenerbahçe'ye transfer olan Zafer Biryol, Fenerbahçe forması altında çıktığı ikinci antrenmanında sakatlanarak sezonu başlamadan bitirdi. Hayal kırıklığı ile geçen Fenerbahçe transferinin ardından Bursaspor'a transfer olan Zafer Biryol ardından Rizespor ve Altay kulüplerinin formasını giydi.

2 AYDIR SAHALARDAN UZAK

Son olarak Türkiye ikinci lig ekiplerinden Konya Torku Şekerspor'a transfer olan tecrübeli futbolcu, son günlerde hastalığı ile boğuşuyor. Bel fıtığı rahatsızlığı nedeni ile sahalardan iki aydır uzak kalan Biryol, özellikle ayaklarındaki uyuşma nedeni ile yürümekte zorlanıyor.

Biryol zor günler geçirmesine rağmen özellikle Konyaspor camiasının ve şuanki takımı olan Konya Torku Şekerspor camiasının kendisini yalnız bırakmadığını söyledi.

Sessiz kral "Benim en güzel günlerim Konyaspor da geçti. Fenerbahçe'ye transfer olduğum 2005 sezonunda Denizlispor ile kendi sahamızda oynuyorduk. Takım arkadaşlarım beni omuzlarına alarak saha kenarına getirdi. Tribünleri dolduran binlerce Konyaspor taraftarı büyük bir coşku ile yaptıkları tezahüratlarla beni Fenerbahçe'ye gönderdi. Konyaspor benim futbol hayatımın en güzel günlerinin geçtiği camiadır" dedi.

İki aydır sahalardan uzak kaldığını dile getiren Biryol "En son ligde Trabzon Of spor karşılaşmasında forma giydim. Yürürken belimden gelen bir ağrı sonunda ayaklarım uyuşuyor ve yürümekte zorluk çekiyordum. Kendimi zorladığımı düşünüp zamanla geçer dedim. Fakat ağrılarım gibi ayak uyuşmalarım da arttı. Bir profesöre kontrol oldum Bel fıtığı olduğum ortaya çıktı. Son olarak doktor ayağa kalkmamı yasaklayarak 10 gün yatak istirahatı verdi. Bu 10 günün sonunda ameliyat olup olmayacağım belli olacak" dedi.

“YÜRÜMEK KOŞABİLMEK İSTİYORUM”

Şuan kendisi için önemli olanın sahalara dönmek olmadığını da dile getiren tecrübeli futbolcu "Futbolun benim hayatım olduğu bir gerçek. Ancak şuan için futbol oynamaktan ziyade sağlığıma kavuşup eskisi gibi yürümek koşabilmek istiyorum. Şuan ayaklarımdaki uyuşma devam ettiği için yürümekte bile zorlu çekiyorum. Futbolu bırakıp bırakmayacağım 10 gün sonra belli olacak ama rahatsızlığım nedeni ile yüzde 90 futbolu bırakacağım. Kendimi zorlamak istemiyorum. İşin sonunda ömür boyu yatağa bağlı kalmak var. Bu riski asla göze alamam" dedi.

“BİR GÜN SAHALARA DÖNECEĞİM”

Sağlık kontrollerine aksatmadan devam ettiğini de dile getiren Zafer Biryol "Kontrollerim sürüyor. Bununla birlikte doktorların uyguladığı fizik tedavi seanslarımız var. Hiçbirini aksatmıyorum. Sadece bu 10 günlük süre içinde doktor kendimi zorladığım için yürümemi bile yasakladı" şeklinde konuştu. Futbolu bıraktıktan sonra futboldan kopamayacağını da ifade eden sessiz kral "Birgün sahalara tekrar döneceğim. Futbolcu olarak dönemeyeceğim kesin ama antrenör olarak tekrar sahalardaki yerimi alacağıma herkes inansın ve benim için dua etsin" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam