Göçük meydana geldi: 2 ölü

2 katlı bir evin çökmesi sonucu aynı aileden 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. 6 kişilik Kıdat ailesinin yaşadığı evin üstüne yığılan tonlarca toprağın etkisiyle yığma taş ev, ağırlığı taşıyamayarak yıkıldı. Olay sırasında 6 kişinin bulunduğu

Göçük meydana geldi: 2 ölü

2 katlı bir evin çökmesi sonucu aynı aileden 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

 

6 kişilik Kıdat ailesinin yaşadığı evin üstüne yığılan tonlarca toprağın etkisiyle yığma taş ev, ağırlığı taşıyamayarak yıkıldı.

 

Olay sırasında 6 kişinin bulunduğu evin enkazında kurtarma çalışması yapan köylüler, 6 yaşındaki Fırat Kıdat’ın cansız bedenine ulaştı.

 

Köylülerin yaptığı çalışma neticesinde enkazın altından yaralı olarak kurtarılan 5 kişiden Sinem Kıdat ambulansın beklendiği sırada hayatını kaybetti. Kıdat ailesinden yaralı olarak kurtarılan Feryat, Raşit, Atilla ve Serkan Kıdat ise Bitlis ve Tatvan devlet hastanelerine kaldırılarak tedavilerine başlandı.

 

Köy sakinlerinden Sabri Göl, ambulansın geç gelmesinden yakındı. Köylerinin Hizan ilçe merkezine 13 kilometre mesafede olmasına karşın yolun durumu nedeniyle çağırılan ambulansın 2 saat sonra geldiğini belirten Göl, "Yıkılan evden köy halkının yardımıyla yaralı olarak çıkarılan Sinem Kıdat, ambulansı beklerken hayatını kaybetti.

 

Yıllardır birçok resmi kuruma başvurmamıza rağmen yolda herhangi bir iyileştirme yapılmadı. Sinem Kıdat ve Serkan Kıdat, yolun bozuk olmasından dolayı uzayan ulaşım süresi yüzünden hayatlarını kaybettiler. Köy halkı olarak, yolumuzun yapılmamasında sorumluluğu bulunanlardan şikâyetçi olacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam