Fuhuş operasyonundaki gerçek!

İstanbul'da Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin fuhuştan gözaltına aldığı 1348 kadından 706'sında AIDS ve çeşitli bulaşıcı hastalıklar tespit edildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2009, 2010 ve bu yılın ilk 4 ayında yaptıkları operasyonlarla il

Fuhuş operasyonundaki gerçek!

İstanbul'da Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin fuhuştan gözaltına aldığı 1348 kadından 706'sında AIDS ve çeşitli bulaşıcı hastalıklar tespit edildi.

 

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2009, 2010 ve bu yılın ilk 4 ayında yaptıkları operasyonlarla ilgili raporunu açıkladı. Fuhuş operasyonlarında gözaltına alınan 1348 kadın sağlık kontrolünden geçirildi. Bu kadınlardan 706'sında yani yaklaşık her iki kadından birinde AIDS ve çeşitli bulaşıcı hastalıklar tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliğine bağlı ekiplerin fuhşa yönelik çalışmalar kapsamında, 2009 yılında zorla fuhuş yaptırıldığı belirtilen 195 yabancı uyruklu kadın, gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edildi.

Söz konusu çalışmalar sonucunda çeşitli adreslere baskın yapan ekipler, geçen yıl yakalanan kadınlardan 260'ı, bu yılın ilk 4 ayında da gözaltına alınan kadınlardan 212'si, haklarında gerekli yasal işlem yapıldıktan ülkelerine gönderildi.

Yakalanan yabancı uyruklu kadınların çoğunluğunu Moldova, Polonya, Romanya, Rusya, Azerbaycan, Özbekistan, Tacikistan ve Kazakistan uyruklular oluştururken, bu kadınların Türkiye'de nitelikli iş bulma, lüks evlerde temizlikçi, bebek bakıcılığı ve benzeri vaatlerle kandırılarak suç örgütleri tarafından Türkiye'ye getirildikten sonra fuhşa zorlandıkları kaydedildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonları sonucunda 2009 yılında gözaltına alındıktan sonra hastaneye sevk edilen 413 kadından 162'si, 2010'da yakalanan 497 kadından 234'ü, bu yılın 4 ayında ise gözaltına alınan 438 kadından aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 310'unda AIDS gibi cinsel yollarla bulaşan çeşitli hastalıklar tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri tarafından son 2 yıl ve bu yılın ilk 4 ayında düzenlenen 7 ayrı suç örgütü operasyonunda toplam 156 mağdur kadın hakkında yasal işlem yapılırken, fuhşa aracılık yaptıkları ve teşvik ettikleri gerekçesiyle toplam 241 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerin 114'ü, tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam