Fuhuş davasında ilginç karar

  Edinilen bilgiye göre, Eylül 2011'de bir ihbar üzerine Ahlak Büro Amirliği ekipleri, öz kızı 15 yaşındaki F.S.'yi erkeklerle para karşılığında ilişkiye girmeye zorladığı öne sürülen 41 yaşındaki G.Ü. ve 5 kişiyi yakalayarak adliyeye sevk etti. Anne ile

Fuhuş davasında ilginç karar

 

 

Edinilen bilgiye göre, Eylül 2011'de bir ihbar üzerine Ahlak Büro Amirliği ekipleri, öz kızı 15 yaşındaki F.S.'yi erkeklerle para karşılığında ilişkiye girmeye zorladığı öne sürülen 41 yaşındaki G.Ü. ve 5 kişiyi yakalayarak adliyeye sevk etti. Anne ile birlikte yakalanan M.A. (24), M.B. (21) ve M.K. (18) tutuklanırken, zanlılardan E.Ç. (18) ve H.D. (23) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada sanıklar hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'fuhuş' suçlarından 30 ile 45 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açılırken, ilk duruşmada kızın ifadesiyle tutuklu sanıklar serbest kaldı. Dün yapılan ikinci duruşmada ise F.S.'nin gerçek yaşının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan gelen kemik testi raporu davanın düşmesine neden oldu. Raporda, nüfus kayıtlarına göre 15 yaşında görünen F.S.'nin kemik testinde gerçek yaşının 17 olduğu bildirildi. Halen devlet korumasında bulunan F.S. de, sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, F.S.'nin gerçek yaşının 17 olduğu anlaşılınca sanıklardan da şikayetçi olmamasını dikkate alarak davanın 'çocuğun cinsel istismarı' yönünden düşürülmesine, 'fuhuş' suçundan da sanıkların beraatına karar verdi. Ayrıca kız çocuğunun yaşının da rapor doğrultusunda düzeltilmesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam