Fıstık dolu TIR 4 parçaya bölündü

TEM Otoyulu’nun İzmit geçişinde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu şeridinden çıkarak bariyerlere çarpan fıstık yüklü TIR devrilerek 4 parçaya ayrıldı.Kaza nedeniyle yolun İstanbul yönü ulaşıma kapandı. Motoru da yerinden fırlayan TIR’ın şoför mahallinde sı

Fıstık dolu TIR 4 parçaya bölündü

TEM Otoyulu’nun İzmit geçişinde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu şeridinden çıkarak bariyerlere çarpan fıstık yüklü TIR devrilerek 4 parçaya ayrıldı.

Kaza nedeniyle yolun İstanbul yönü ulaşıma kapandı. Motoru da yerinden fırlayan TIR’ın şoför mahallinde sıkışan sürücü ve yanında bulunan arkadaşı yaklaşık yarım saatlik çaba sonucu çıkarılabildi.

Bu arada trafk durduğundan, Gültepe’deki bir ve iki nolu tünellerin içinde kalan araç sürücüleri ile yolcular tünel içi havalandırma fanları da çalışmayınca egzoz gazından zehirlenme tehlikesi geçirdi.

Kaza bugün saat 14.30 sıralarında TEM Otoyolu’nun İzmit Gültepe geçişi İsmetpaşa Stadı arkasındaki Şirintepe Viyadüğü’nde meydana geldi. Gaziantep’den İstanbul yönüne giden ve kasasında yaklaşık 20 ton fıstık bulunan Ufuk Doğruer yönetimindeki TIR, aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle kontrolden çıkarak bariyerlere çaptıktan sonra yuvarlandı.

TIR kasası, şoför mahalli ve motoruyla birlikte 4 ayrı parçaya bölünürken, çuvallar içindeki fıstıklar da TEM’e saçıldı. Bu arada aracın deposundaki tüm motorin ve yağlar da yola aktı.

10 KİLOMETRE ARAÇ KUYRUĞU
Kaza nedeniyle yol TEM Otoyolu’nda Sakarya yönüne doğru yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluştu. Ambulans ve itfaiyeler iki yönü de ulaşıma kapanan yola yers yönden girerek sıkışan sürücü ile yanında bulunan arkadaşı Şeyhmuz Demiz’i yaklaşık yarım saatlik çaba sonucu çıkardı.

TÜNELDE BÜYÜK TEHLİKE
Bu arada yolun ulaşıma kapanması nedeniyle TEM Otoyolu’nun Gültepe geçişinde bulunan ve aynı adla anılan birinci ve ikinci tünellerin içinde kalan araçların sürücü ve yolcuları, tünel fanları çalışmadığı için egzoz gazından zehirlenme tehlikesi geçirdi.

Sürücülerin polisten yardım istemeleri üzerine, ekipler telsizlerle durumu Karayolları ekiplerine bidirerek çalışmadığı anlaşılan tünel içindeki havalandırma fanlarını devreye almalarını istedi. Yolu ulaşıma açma çalışmaları sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler