Fast food'a yasak geldi

Başta hamburger ve kızarmış patates olmak üzere çocukların vazgeçilmez yiyecek türü olan "fast food" üzerine televizyon reklamları obeziteyi ne ölçüde tetikliyor? Amerika Birleşik Devletleri'nde bu konuda yapılan bir araştırma, televizyonlarda "fast food"

Fast food'a yasak geldi
Başta hamburger ve kızarmış patates olmak üzere çocukların vazgeçilmez yiyecek türü olan "fast food" üzerine televizyon reklamları obeziteyi ne ölçüde tetikliyor?

Amerika Birleşik Devletleri'nde bu konuda yapılan bir araştırma, televizyonlarda "fast food"a yasak getirilmesi halinde fazla kilolu 3-11 yaş aralığındaki çocuk sayısında yüzde 18 oranında bir azalma görüleceği görüşünü savunuyor.

Araştırmacılar ayrıca televizyon izlemenin de çocukların hem hareketsiz kalmalarına hem de daha az uyumalarına yol açarak obeziteyi tetiklediğini kaydediyor.

ABD'de Pennsylvania'daki Lehigh Üniversitesinde, Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanan istatistiklere ve verilere dayanılarak 13 bin çocuk üzerinde yapılan araştırmayla ilgili bilgi veren Shin-Yi Chou, "Bunun ABD'de bir salgına dönüşen obeziteyi durdurabilicek politikaların belirlenmesi yolunda ciddi bir tartışma başlatacağını umuyoruz." dedi.

Dünyada halen televizyonlarda "fast food" reklamı konusunda kısıtlayacı kurallar yalnızca İsveç, Norveç ve Finladiya'da uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler