Fareyi Şizofren Yaptılar

Dünyanın ilk şizofren faresi, hayvan hakları savunucularının büyük tepkisini çekti. "Animal Aid" gibi hayvan hakları örgütleri, bir hayvana zihinsel acı çektirmenin ahlaki yönden çirkin olduğunu açıklayarak araştırmayı kınadı. Uzmanların ise, "insanlığa y

Fareyi Şizofren Yaptılar

Dünyanın ilk şizofren faresi, hayvan hakları savunucularının büyük tepkisini çekti. "Animal Aid" gibi hayvan hakları örgütleri, bir hayvana zihinsel acı çektirmenin ahlaki yönden çirkin olduğunu açıklayarak araştırmayı kınadı. Uzmanların ise, "insanlığa yararını" savunarak şizofren fareler üretmeyi sürdüreceği bildirildi.

İnsanların yüzde birinde görülen ve şizofreniye neden olan bozuk bir gen, yumurtadaki bir farenin DNA'sına kopyalandı. Araştırmayı yürüten ekibin başkanı ABD'deki John Hopkins Üniversitesi uzmanı Takatoşi Hikida, "Mutant fareler, şizofreni dışında birçok davranış bozukluğunun araştırmasında da çok önemli, yeni bir araç olabilir" dedi. Şizofreni dışında, depresyon ve hiperaktivite gibi konularda da fare beyninin insan beynine benzediği belirtiliyor.

Bilimsel araştırmalarda çeşitli fiziksel koşullar yaratılarak deney farelerinin örneğin kalp hastası yapılmaları sık rastlanan bir uygulamaydı. Fakat "şizofren fare"nin genetik mühendisliği yöntemleriyle bir akıl hastalığı kazandırılan ilk hayvan olduğu sanılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam