Facebook'ta ajan aranıyor!

Ajan bulmak için her yolu deneyen İngiliz gizli servisi MI6, sosyal web sitesi Facebook'a `ajan aranıyor' diye ilan verdi. MI6, Facebook'ta yer alan ilanı ile farklı etnik grupları temsil eden İngilizler'i bulmaya çalışıyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, d

Facebook'ta ajan aranıyor!

Ajan bulmak için her yolu deneyen İngiliz gizli servisi MI6, sosyal web sitesi Facebook'a `ajan aranıyor' diye ilan verdi. MI6, Facebook'ta yer alan ilanı ile farklı etnik grupları temsil eden İngilizler'i bulmaya çalışıyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, daha önce yeni iş imkanlarını duyurmak için çeşitli kamu televizyonlarını ve iş bulma sitelerini kullanan MI6'in, şimdi Facebook gibi sosyal web sitelerinden yararlandığını açıkladı. Dünyanın birçok ülkesinde ajanları olduğu bilinen kurumda çalışanların hizmet ettiği toplumu yansıtmasının şart olduğunu söyleyen Facebook sözcüsü, üyelerin ilanlara çok yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

MI6'in, Facebook'taki ilanında "Britanya'yı korumaya yönelik global istihbarat toplayıp-analiz yapacak Operayon Memurları arıyor" denildi. İlanda, global tarih konusunda bilgi sahibi olan potansiyel başvuru sahiplerine seslenerek, uzun dönemde kariyer geliştirmek isteyenleri MI6'e davet edildi.

İngiliz gizli servisi MI6, dış istihbarat faaliyetleri ile ilgili kuruldu. Askeri İstihbarat olarak bilinen MI6'nın resmi durumu ve hiyerarşik yapısı değişmesine karşın, kamuoyunda bu adla anılmayı sürdürüyor. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı altındaki Savunma Konsayi'ne bağlı hizmet veriyor. Ayrıca İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarıyla da sürekli irtibat halinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler