Facebook ve Twitter kullanmak yasak

Öğrencilerin teknolojinin esiri haline dönüştüğünü ve derslerinin olumsuz etkilendiğini açıklayan Özel Efdal Okulları, Facebook ve Twitter hesabı ve internet kullanımına sınırlama getirdi, cep telefonunu yasakladı. Bu kurallara uyulması için de veliyle ‘t

Facebook ve Twitter kullanmak yasak

Öğrencilerin teknolojinin esiri haline dönüştüğünü ve derslerinin olumsuz etkilendiğini açıklayan Özel Efdal Okulları, Facebook ve Twitter hesabı ve internet kullanımına sınırlama getirdi, cep telefonunu yasakladı. Bu kurallara uyulması için de veliyle ‘teknoloji sözleşmesi’ yapılıyor 

Günümüzün gençlerinin hayatlarının merkezinde Twitter, Facebook başta olmak üzere sosyal paylaşım siteleri ile cep telefonları ve kısa mesajlar yer alıyor. Gençeler ellerinden düşürmedikleri cep telefonlarıyla her an her yerde, okullarında derslerde bile mesajlaşıyor, adeta sanal bir dünyada yaşıyor. Eğitimciler, özellikle akıllı telefonlar olarak nitelendirilen cep telefonlarının derslerde kullanılmasına karşı çıksalar da bunu engelleyemiyor.
 
Sonuçta bu durumdan hem veliler hem de öğretmenler şikâyetçi. Özel Efdal Okulları “teknolojinin esiri haline dönüştüklerini” söylediği öğrencilerini sosyal medya ve mesajlardan korumak için ilginç bir önlem aldı ve veliler ile “teknoloji sözleşmesi” imzalamaya başladı.
 
‘OLUMSUZ ETKİLENİYORLAR’ 
 
Efdal Okulları kurucusu Turgut Irmak, neden velilerle bir sözleşme imzaladıklarını ve neden internet kullanımını sınırladıklarını şu sözlerle anlatıyor: “Öğrencilerimizin Facebook, internet, e-posta, cep telefonu, mesaj sistemi gibi iletişim araçlarını kullanmaları, zaman kaybına ve öğrencilerimiz arasında olumsuz iletişime yol açıyor.
 
Teknolojinin olanaklarından yararlanmak bir gereklilik. Ancak kontrolsüz ve aşırı kullanım öğrencilerimizin performansını olumsuz etkiliyor. Öğrencilerimiz teknolojinin esiri değil, hâkimi olmalı.
 
Bu nedenle sosyal medyanın, mesajların ve internetin gereksiz kullanımına karşıyız. Bu sorunu da ancak veli desteğiyle çözebiliriz.” Irmak, okul yönetimi bu sözleşmeye uyulmadığı takdirde bir yaptırım bulunmadığını söyleyerek, “Bu başarı yolunda karşılıklı imza atılan bir taahhüt. Biz iyi eğitim taahhüdü verirken aile buna destek olmak adına çocuğunun bu tip alışkanlıklarını kontrol altında tutacağına söz veriyor. Bu sözleşmenin gerekleri yerine getirilmediği takdirde, cocukla ve aileyle tekrar bir araya geliyoruz. Neden önemli olduğunu anlatıyoruz” diyor. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam