'Evlenmenin amacı cinsel arzuları tatmin'

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, psikolojik sebeple de olsa uzun evlilik süresi içinde cinsel ilişki kurulmamasının evlilik birliğini temelinden sarsacağına karar verdiAfyon Dinar’da yaşayan L.Y. ile K.Y çifti, evlendikten sonra uzun bir süre geçtiği halde cins

'Evlenmenin amacı cinsel arzuları tatmin'

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, psikolojik sebeple de olsa uzun evlilik süresi içinde cinsel ilişki kurulmamasının evlilik birliğini temelinden sarsacağına karar verdi

Afyon Dinar’da yaşayan L.Y. ile K.Y çifti, evlendikten sonra uzun bir süre geçtiği halde cinsel ilişki kuramadıkları gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Kocasına dava açan L.Y., evlilik birliğinin sarsıldığını belirterek boşanmak istediğini kaydetti.
 
Dinar Asliye Hukuk Mahkemesi, çiftlerden birinin psikolojik sebeple ilişkiden kaçındığını, bu nedenle evlilik birliğinin devamına ve çiftin boşanma talebinin reddine karar verdi. 
 
‘HAKLI BİR NEFRET DOĞAR’ 
 
Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak emsal bir karara imza attı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, psikolojik sebeple de olsa uzun evlilik süresi içinde cinsel ilişki kurulmamasının, evlilik birliğini temelinden sarsacağına karar verdi.
 
Yargıtay, gerekçesinde şu görüşleri dile getirdi: “Evlenmenin sosyal amacı yanında, cinsel arzuları tatmin etme gayesi de vardır. Birlikte yaşanan uzun süre içinde cinsel ilişkinin başarılamamış olması karşısında eşlerde birbirine karşı haklı bir nefretin, en azından isteksizliğin doğacağı şüphesizdir.
 
Bu koşullar altında davacıdan evlilik birliğini devam ettirmesi beklenemez. Boşanmaya karar verilmesi gerekirken davanın yetersiz gerekçe ile reddedilmesi usul ve kanuna aykırıdır.” Yargıtay’ın bu kararına yerel mahkeme de uyarsa karar kesinleşecek. Yerel mahkeme kararında direnirse dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’na gönderilecek. Genel kurulun son kararı vermesiyle bu konuda içtihat oluşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam