Evini tarlaya çeviren adam tutklandı

 Balıkesir’in Edremit ilçesi Akçay beldesinde, apartmandaki uyuşturucu tarlasına polis baskın düzenledi. Operasyonda, 18 kök kenevir bitkisi, 25 adet boyları 1 cm olan kenevir fidesi ile 1,5 kg esrar maddesini ele geçirdi.  42 yaşındaki S.M. isimli kişini

Evini tarlaya çeviren adam tutklandı

 

Balıkesir’in Edremit ilçesi Akçay beldesinde, apartmandaki uyuşturucu tarlasına polis baskın düzenledi. Operasyonda, 18 kök kenevir bitkisi, 25 adet boyları 1 cm olan kenevir fidesi ile 1,5 kg esrar maddesini ele geçirdi. 
 
42 yaşındaki S.M. isimli kişinin dairesinde, uyuşturucu madde yetiştirdiği ihbarını alan Edremit KOM ekipleri, apartman dairesine baskın düzenledi. 
 
Yapılan incelemede ekipler, özel dizayn edilen dairenin banyokısmında damlama sistemini andıran düzenek olduğu, küçük saksıların içerisine strafor yerleştirilerek tohumların buraya ekildiği, ekili tohumların saksıları ile birlikte büyük leğenlere bırakıldığı ve burada çimlendikleri, leğenin üst kısmının alüminyum folyo ile kaplandığı, 
yeteri kadar aydınlatma, ısıtma ve sulama işlemlerinin özel düzeneklerle yapıldığı, çimlenen, bir miktar büyüyen bitkilerin biraz daha büyük odaya alındığı, bu odada hazırlanan özel saksılara yerleştirildiği, 
hazırlanmış motorlar ile sularının ve özel karışımlı sıvaların bitkilere verildiği, kendiliğinden bu işlemlerin devir daim olduğu, zaman içerisinde hiç toprak kullanmadan bitkilerin kök saldığı, geliştiği, tespit etti. 
 
Ayrıca evde 1.5 Kg. esrar maddesi ele geçirilirken, ekiplerin müdahalesi esnasında bir kısım suç unsurlarını da klozete atıldığı görüldü. Şüpheli Ş.M. hakkında “Uyuşturucu Madde Yetiştirmek, Kullanmak ve Ticareti Yapmak” suçu ile ilgili olarak işlem yapılarak adliyeye sevk edildi. Ş.M. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam