Evcil, kara paradan aklandı

Erol Evcil, kara para aklama iddiasıyla yargılandığı davadan tahliye edildi.

Evcil, kara paradan aklandı

İş adamı Erol Evcil, kara para aklama suçlamalarıyla yargılandığı davada, mahkeme tarafından tahliye edilmesine karar verilse de, ayrı bir suçlama olan Nesim Malki cinayeti davası nedeniyle tutukluluk durumunun devam etmesine hükmedildi. Evcil, bu cinayetle ilgili olarak Yargıtay'da görülen bir davada hükümlü bulunmakta.

Evcil'in yanı sıra Hüseyin Kayapalı da dahil olmak üzere toplam 211 sanık, kara para aklama suçlamasıyla yargılanıyordu. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelen bilirkişi raporuna ilişkin beyanlar tartışıldı.

Evcil'in avukatı Kemal Kumkumoğlu, müvekkilinin şirketlerine konan tedbirlerin kaldırılmasını ve şirketlerin Evcil'e iade edilmesini talep etti. Ayrıca, bilirkişi raporunun eksikliklerini ve yanlış tespitlerini eleştirerek, yeni bir bilirkişi incelemesi yapılmasını istedi.

Evcil ise savunmasında, şirketlerinin zararına yönetildiğini belirterek, tahliyesini ve şirketlerine konan tedbirlerin kaldırılmasını talep etti. Diğer sanıklar ve avukatları da benzer taleplerde bulundular.

Mahkeme heyeti, bazı sanıkların şirketlerine yeni kayyumlar atanana kadar TMSF'nin kayyumluğunun devam etmesine, ayrıca Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenen 5 kişilik kayyum heyetinin tespit edilmesi durumunda TMSF'nin kayyumluğunun kaldırılmasına karar verdi. Ayrıca, şirketlerin mal varlıkları ve banka hesapları üzerindeki tüm tedbirlerin devamına hükmedildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, Evcil ve Kayapalı dahil 9 sanığın "çıkar amaçlı örgüt kurmak ve yönetmek", "kara para aklamak" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 9 ile 26 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. İddianamede, diğer sanıkların ise "suçtan kaynaklanan mal varlıklarını aklamak" ve "çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak" gibi suçlamalarla 1,5 ile 10 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları isteniyor. Duruşma sonrası, Evcil'in "kara para aklama" suçu ile ilgili olarak Bursa 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 30 Haziran 2006 tarihli tutuklama kararı kaldırıldı, ancak "nitelikli şekilde kasten adam öldürmek" suçu nedeniyle Kandıra Sulh Ceza Mahkemesi'nin 7 Mayıs 2008 tarihli tutuklama kararı sebebiyle serbest bırakılamadı. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler