Eski FB'li futbolcuya hapis cezası

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Benhur Babaoğlu, Cengiz Demir, Serdar Tepeli, Yüksel Aslan ve Cengiz Akpınar katıldı. Duruşmada Benhur Babaoğlu'nun avukatı Mehmet Can, müvekkilinin sadece içici olduğunu ve uyuşturucu tic

Eski FB'li futbolcuya hapis cezası

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Benhur Babaoğlu, Cengiz Demir, Serdar Tepeli, Yüksel Aslan ve Cengiz Akpınar katıldı.

Duruşmada Benhur Babaoğlu'nun avukatı Mehmet Can, müvekkilinin sadece içici olduğunu ve uyuşturucu ticareti suçu oluşmadığını müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti.

Son sözü sorulan Benhur Babaoğlu, "Ben sadece içiciyim, çok pişmanım. Adalete güveniyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, "Örgüte yönetici olmak ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarını sabit görmediği sanıklar Cengiz Demir ve Mehtap Çelik ile "suç örgütüne üye olmak" suçlarını sabit görmediği Benhur Babaoğlu, Serdar Tepeli, Yüksel Arslan, Cengiz Akpınar ve İlyas Kurt'un beraatlerine karar verdi.

Heyet, Sanıklar Recep Özarsan, Cemil Arslan ve Mehmet Emin Yavuz'un, "suç örgütüne üye olmak" ve "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlarının sabit olmadığı gerekçesiyle bu sanıkları da beraat ettirdi.

Sanık Cengiz Demir'i "kokain ticareti yapmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis ve 13 bin 500 YTL adli para cezasına çarptıran heyet, sanıklar Benhur Babaoğlu, Sedar Tepeli, Yüksel Aslan ve İlyas Kurt hakkında da aynı suçtan 6'şar yıl 3'er ay hapis ile 11 bin 250'şer YTL adli para cezası verilmesini hükmetti.

Sanık Cengiz Akpınar'ın da 7 yıl 6 ay hapis ve 13 bin 500 YTL adli para cezasına çarptıran heyet, sanıkların tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak Benhur Babaoğlu, Cengiz Demir, Cengiz Akpınar, Serdar Tepeli ve Yüksel Aslan'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler