Eski başkana 32 yıl hapis!

ORDU'nun Fatsa İlçesi eski Belediye Başkanı Mustafa Çamaş, Belediye Başkanlığı döneminde 'zimmet ve görevi kötüye kullanma' suçlarından tutuksuz yargılandığı Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nce 32 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde 199

Eski başkana 32 yıl hapis!


ORDU'nun Fatsa İlçesi eski Belediye Başkanı Mustafa Çamaş, Belediye Başkanlığı döneminde 'zimmet ve görevi kötüye kullanma' suçlarından tutuksuz yargılandığı Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nce 32 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde 1994- 2004 dönemleri arasında ANAP'tan Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Mustafa Çamaş hakkında 5 yıl önce 'zimmet ve görevi kötüye kullanma' suçlarından dava açıldı. Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması ise 20 Kasım tarihinde yapıldı. Rahatsızlığını bildirerek duruşmaya katılmayan eski Başkan Mustafa Çamaş, daha önce yaptığı savunmalarında üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi. Çamaş, “Ben zimmetime para geçirmedim. İddiaları kabul etmiyorum” dedi.

Tutuksuz yargılandığı davada Ünye Ağır Ceza Mahkemesi Mustafa Çamaş'a 'zimmet ve görevi kötüye kullanma' suçlarından toplam 32 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Cezanın süresini dikkate alan mahkeme heyeti, Çamaş'ın tutuklanmasına hükmetti.

Eski Başkan ile birlikte 20 kişinin yargılandığı davada Fatsa Belediye Meclisi eski üyelerinden Talip Dere, Haşim Bursalıoğlu, Ahmet Becioğlu ile eski muhasebe müdürü Ziya Tahmazoğlu ise beraat etti. Tutuklama kararı çıkan eski Fatsa Belediye Başkanı Mustafa Çamaş, daha önce de aynı mahkemede görülen 'rüşvet' davasında 3 yıl 4 ay hapis cezası almıştı.

Mustafa Çamaş'ın avukatları, kararı temyiz edeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam