Eşini kaçıran kardeşini öldürdü

Adana'da çocukluk aşkı olan yengesini kaçıran genç, ağabeyi tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü.Olay, merkez Yüreğir ilçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde dün akşam saat 19.00 sıralarında meydana geldi.İddiaya göre, Diyarbakırlı olan an

Eşini kaçıran kardeşini öldürdü

Adana'da çocukluk aşkı olan yengesini kaçıran genç, ağabeyi tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü.

Olay, merkez Yüreğir ilçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde dün akşam saat 19.00 sıralarında meydana geldi.

İddiaya göre, Diyarbakırlı olan ancak Elazığ'da yaşayan Halil D. (18), askere gitmeden önce ailesini üvey amcasına göndererek, çocukluktan beri sevdiği kızı Fatma D.’yi (22) istetti.

Ancak üvey amcası, henüz askere gitmediği için kızını vermedi. Bir süre sonra aynı kızı aile, bu kez Halil D.’nin ağabeyi Bayram D.’ye (25) istedi. Aile, "Ben Halil'i seviyorum, onunla evlenmem" diyen Fatma D.’yi zorla 1.5 yıl önce Bayram D. ile evlendirdi.

Çiftin bu evlilikten bir de çocukları olurken, buna rağmen Fatma ve Halil D. aşklarından vazgeçmedi. Halil D., 25 gün önce Fatma D. ile kaçıp Adana'daki ablası Ayşe B.’nin yanına geldi.

 Olayı öğrenen Bayram D., Adana'da arayıp bulduğu eşini tekrar evine götürdü. Ancak bir süre sonra iki sevgili yine kaçıp Adana'ya geldi. Bayram D., Adana'ya gelip eşini yine evine götürdü.

Bayram D., kardeşi ile birlikte üçüncü kez kaçan karısını almak için yine Adana'ya gelerek, birkaç gün ablasının evinde kalıp eşini ikna etmeye çalıştı.

 Karısı ve kardeşinin çocukluktan beri birbirlerini sevdiklerini ve karısının onula gitmeyeceğini söylemesi üzerine çılgına dönen Bayram D., "Sen benim eşimle nasıl evlenirsin" diyerek kardeşini darp etmeye başladı. Sokağa taşan kavgada Bayram D., yanındaki bıçakla kardeşini kovalamaya başladı.

Yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda kardeşini yakalayan Bayram D., kardeşini kalbinden bıçaklayarak yaraladı.

 Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Halil D., kendisini ağabeyinin bıçakladığını söyledikten sonra hayatını kaybetti. Bunun üzerine polis Bayram D.’yi aramaya başladı.

Polis otogar, gar, havalimanı ve çok sayıda evde arama yaptı ancak zanlıyı bulamadı. Zanlının ablası Ayşe B. ve eşi Fatma D. de polis tarafından emniyete götürüldü.

 Emniyette ifade veren Fatma D., "Ben çocukluğumdan bu yana Halil'i seviyordum. Ama askere gitmediği için beni ona vermediler.

 Sonra ağabeyi beni istedi, ailem ben istememe rağmen beni ona verdi. Bende bu nedenle onunla kaçtım. Kocam bizi bulup götürmek istedi, Halil karşı çıkınca Bayram onu bıçakladı" diye konuştu.

Fatma D. ifadesinin ardından sığınma evine yerleştirilirken, katil zanlısı Bayram D.’nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler